A pedagógus bérekről

2022. február 01. 12:03

Tanár voltam. Feleségem tanít, húgom tanár.

2022. február 01. 12:03
null
Révész Máriusz
Facebook

„A pedagógus bérekről

Tanár voltam. Feleségem tanít, húgom tanár. A tanári bérek alacsonyak, amit rövid időn belül rendezni kell. Ezt senki nem vitatja. Tavaly, 2021. december 6-án a Parlamentben Ander Balázs azonnali kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt, ezt most előkerestem. A miniszterelnök által elmondottakból az első kis lépés, a 10 százalékos emelés megvalósult, 2023-tól meg fog valósulni a többi is, ahogy történt az egészségügyi béremeléssel, a 13. havi nyugdíjjal, a 25 év alattiak adókedvezményével és a családi adóvisszatérítéssel.

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: »Köszönöm szépen, elnök úr. A pedagógusbérek Magyarországon alacsonyak, és ahogy ön mondta, elmaradtak a rivális ágazatok mértékétől. Ezen változtatni kell. A következő évben 10 százalékos pedagógusbér-emelést tudunk végrehajtani, és a következő időszakban, reményeink szerint a választások megnyerését követően pedig meg tudjuk ismételni azt az intézkedéssorozatot, amelyet 2013-14-ben tettünk, amikor az összes közalkalmazotti ágazat közül elsőként a pedagógusok bérét emeltük meg mintegy 50 százalékkal. Azóta az idő ezt már fölmorzsolta, a pedagógusoknak igazuk van, joggal érvelnek amellett, hogy következzen egy, a korábbihoz hasonló bérrendezés. Ez meg is fog történni. Most azonban annyit tudok mondani önnek is meg a pedagógusoknak is, hogy az önök szövetségesei - pontosabban: most már az önökkel együtt kibővült szövetségesek, hívjuk baloldali blokknak az egyszerűség kedvéért; én is hadd legyek kedves önhöz - 2010-ben 1400 milliárd forintot fordítottak oktatásra. Ez 2021-ben, abban az évben, ahol most tartunk, 2240 milliárd forint volt. Ez 72 százalékos növekedés. Szerintem is kevés, de még mindig sokkal több, mint az, amit önök tettek, amikor elvették a pedagógusoktól a jövedelmük egyhavi részét. Köszönöm szépen«.”

Fotó: MTI/Varga György

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2022. február 02. 09:12
"...2021-ben, abban az évben, ahol most tartunk, 2240 milliárd forint volt. Ez 72 százalékos növekedés. Szerintem is kevés, de még mindig sokkal több, mint az, amit önök tettek, amikor elvették a pedagógusoktól a jövedelmük egyhavi részét..." De most a sok is nagyon kevésként van bemutatva a baloldali PDSZ által.
monuskaroly
2022. február 01. 16:54
A tanárok nem hülyék! Ez valami rosszabb lehet. Tudniuk kell, hiszen már megtörtént, a Gyurcsány-féle politika csak elvonást jelent nekik is, ugyanúgy ahogy az egész társadalomnak. Itt most kaptak egy ígéretet, olyan miniszterelnöktől, aki be szokta azokat tartani.
sasszem
2022. február 01. 14:11
Lendvai mondja "lesz pedagógus béremelés"! Feri meg hátul röhög!!! Remélem nem ezt akarja a pedagógus társadalom. Tanuljanak a múltból.
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. február 01. 13:11
"A tanári bérek alacsonyak, amit rövid időn belül rendezni kell" Hát ja, 12 év kormányzás kevés volt ehhez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!