Az őszirózsás forradalom mentes volt minden demokratikus értéktől

2021. október 30. 20:34

Nehéz ép ésszel megérteni, hogy Jámbor András nosztalgiázva emlékezik az őszirózsás forradalomra.

2021. október 30. 20:34
null
Vörös Tamás
Facebook

„Nehéz ép ésszel megérteni azt, hogy a Gyurcsány-show helyi kiválasztottja nosztalgiázva emlékezik a magyar történelem egyik legszomorúbb és legkárosabb politikai eseménysorozatára, az őszirózsás forradalomra.

Eddig a Kádár diktatúra emlékezetpolitikája volt az egyedüli, amely megpróbálkozott átértelmezni az első világégést követő eseményt.

Az őszirózsás forradalomnak nevetett erőszakos és véres politikai mozgalom mentes volt minden demokratikus értéktől. Különös párhuzam a közelmúlttal és jelennel, hogy az akkori események baloldali vezéralakjai is a demokrácia és köztársaság szavak emlegetésével kívánták fegyverrel megkaparintott hatalmukat legitimálni.

A politikai gyilkosságokat és lincseléseket követően került pozícióba a magyar politikatörténet legszerencsétlenebb és talán legszerényebb képességű politikusa, Károlyi Mihály. A vörös gróf kártékony működésének köszönhetjük a Tanácsköztársaságot és azt, hogy a trianoni döntés az ismert formájában születhetett meg.

Károlyi demokratikus elkötelezettségére jellemző, hogy választások nélkül lehetett vezető 1918-ban, és később érdemben zokszó nélkül vállalt pozíciót a Rákosi Mátyás és kommunista bűntársai által vezetett Magyarországon is.

Két lehetőség maradt:

A vállaltan kommunista jelölt büszke a kommunisták és a szélsőbaloldaliak atrocitásaira és büszkén vállalja azok embertelen tetteit.

Vagy a másik lehetőség, hogy valamilyen okból olyan súlyos ismerethiánnyal küzd, amely önmagában teszi alkalmatlanná felelős politikai tisztségek betöltésére.”

Nyitókép: KlikkTV

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. október 31. 21:38
Nehéz megérteni, hogy ti meg horthysta férgek vagytok.
Parm
2021. október 31. 14:01
Hogyne örülne egy zsidó ennek a felfordulásnak? Arról nem beszélve, hogy az utána következő Tanácsköztársaság vezetőinek háromnegyede zsidó volt. Titkon reménykedik ez nyomorult, hogy visszajönnek azok régi, szép napok, és neki jut valami jó kis falat majd...
amca
2021. október 31. 09:46
Jámbor nevű bűnöző ,minden értelem nélküli szahrzsák. Ennyi. Kár lenne reklámozni.
maniac13
2021. október 31. 09:15
Az ismerethiányt már elég sokszor bizonyította. Ez egy tudálékoskodó buta ember. És még (nem is annyira) látens kommunista is. Jó kombináció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!