Nincs itt SEMMIFÉLE hálózat: a Meseország mindenkié projektkoordinátora a Time 100-as listáján!

2021. szeptember 16. 15:56

Rédai Dorottya történetesen a CEU Demokrácia Intézetének genderkutatója. Micsoda véletlenek vannak!

2021. szeptember 16. 15:56
null
Ódor János László
Kontra

Kedvelt ellenoldali médiatermékünk, a 444.hu boldogan számolt be:

»A TIME a CEU Demokrácia Intézet kutatóját, Rédai Dorottyát a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta a 2021-es TIME100 listán a Meseország mindenkié című mesekönyvért. A 18. éve vezetett lista a világ legbefolyásosabb embereinek hatását, innovációját és eredményeit ismeri el.«

Persze ilyenkor lehet azzal jönni, hogy jó, hát a Time-nál az év embere volt Hitler, Sztálin, Putyin, a magyar szabadságharcos, Greta Thunberg és a személyi számítógép is (»Széles az út, sokan elférnek rajta«) – de ahogy az Oscar-díjakat, ezt is igenis érdemes komolyan venni. És akár örülni is neki.

Főleg, hogy a listára – bár ez a 444.hu írásából sajnos ez pont nem derült ki – Karikó Katalin is felkerült, amit nem lehet kifogásolni.

Na, de inkább foglalkozzunk Rédai Dorottyával, és a Meseország mindenkié című könyvvel. Emlékszünk, amit Dúró Dóra teátrálisan széttépett és ledarált, beindítva a megsemmisítőtáborokat vizionáló közgondolkodók írásait.

»A CEU közleménye szerint a Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott könyv a „jobboldali és kormányzati politikusok szélsőségesen negatív reakciói után Magyarországon nagy sikert aratott, és az az LMBT+-embereket diszkrimináló kormányzati politika elleni tiltakozás szimbólumává vált”.

Rédai 2020-ban Emma Goldman Snowball-díjat kapott feminista aktivista és tudományos munkájáért, 2021-ben pedig a Háttér-díjjal ismerték el az LMBT+-közösségért végzett munkáját a Budapest Pride megnyitóján. Most a kutatási érdeklődési körébe tartozik a nemek közti egyenlőség az oktatásban, a gyerekvédelmi szakpolitikák, az anti-gender szakpolitikák, az LMBT+-jogok korlátozása és az antidemokratikus rendszerek térnyerése Kelet-Közép-Európában – áll a közleményben.

Rédai Dorottya az ELTE angol szakán végzett, majd a CEU-n folytatta tanulmányait gender (társadalmi nemek) szakon, ahol mesterfokozatot, majd szintén a CEU-n összehasonlító gender szakon PhD-fokozatot szerzett.«

Nincs mit kiemelni, annyira szép, koherens életrajz. Olyannyira »túlírt« és sztereotíp az egész, hogy ilyenkor szoktam kollégáimat megkérdezni:

– Melyikőtök szórakozik?

De valószínűleg ez a való világ.

A Time tehát egyik kezével adott Orbánéknak  egy kis fricskát, a másikkal meg egy baráti fülvakarást – értelmezhetjük akár így is a gesztust.

Legbefolyásosabb emberekkel szerencsére meg vagyunk áldva: 2018-ban Fekete-Győr András felkerült a Forbesnál a világ 30 legbefolyásosabb fiataljának listájára – nem érdemtelenül, örök reménység még most is, meg hát a Narancs is rendszeresen címlapon hozta.

Már most epedve várjuk a további listákat, hátha elgondolkodnak a választók.”

Nyitókép: Labrisz Leszbikus Egyesület Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. szeptember 17. 03:43
Ha egy férfi meglátja Rédei úgymond "Dorottyát", egyből megérti, miért harapódzik el a világon a globális felmelegedés.
Deplorable
2021. szeptember 16. 23:34
Felnőtt ember ezeken már csak röhög.
Rocktoberi
2021. szeptember 16. 21:39
Befolyásos a seggem. A kutya sem ismeri.
Vörös Piranha
2021. szeptember 16. 21:08
Ezeknél az öregedő homár leszbikáknál alapkövetelmény, hogy semmiféle nőiességet ne sugározzanak. Itt van ez ocsmányság is. https://pestihirlap.hu/wp-content/uploads/2021/09/000_9E8434.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!