Részvételi autokrácia

2021. augusztus 16. 10:24

Be kell látnunk, hogy a homofób államapparátussal szemben csak magunkra számíthatunk.

2021. augusztus 16. 10:24
null
Szijártó Imre
Mérce

„Nemrég felvettem egy stoppost. Próbáltam útközben kerülni a megosztó témákat, de ő nem volt ilyen tapintatos. A pandémiával kapcsolatos konteókra csak bólogattam, de ami ezután következett, annak hallatán nehezemre esett megőrizni a nyugalmamat. Neki „nincs baja ugyan a buzikkal, de azért ez mégiscsak természetellenes”. Ez persze még bőven belefér a Magyarországon megszokottnak nevezhető hétköznapi homofóbiába, de ezután érezhető félelemmel a hangjában kifejtette, hogy már azon gondolkodik, hogy kivegye a fiát az iskolából, mert „retteg a befolyásolástól”. Ha nem ülne rajtam valami furcsa politikai (vagy talán nem csak politikai) értelemben vett depresszió, az is lehet hogy coming-outoltam volna neki, de most úgy voltam vele, hogy jobb a békesség. Bár ez egy élmény, és nem egy reprezentatív felmérés, mégis azt igazolja, hogy az állami gyűlöletpropagandában megjelenő óvodásokat aktívan befolyásoló gonosz travi rémképe bizony képes egyes emberekben valódi szorongást kiváltani.

A lehallgatási botrány kirobbanása után egy nappal Orbán Viktor idejét látta überelni eddigi ocsmányságait, és olyat jelentett be, ami mellett szinte lehetetlen megőrizni a hidegvérét a minimális erkölcsi nívóval rendelkező hírolvasónak. Híveit a kirekesztés rítusába bevonandó, népszavazást jelentett be a buzikérdésről. Ez nem példa nélküli, hiszen hasonló logika mentén szerveződött a szerencsére érvénytelen 2016-os menekültellenes propagandanépszavazás is, csakhogy most a kollektíven megbélyegzendő csoport tagjai a szögesdróton innen élnek.”

Nyitókép: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2021. augusztus 16. 22:29
Most mi a faszról beszélsz?! Ott volt a Fideszben Szájer. Én személy szerint akkor szembesültem a személyisegeről amikor az ELFOGADÓ,LMBTQJXBDHGFBKUZFV MELLETT HARCOLÓ, A SZABAD MEGNYILVÁNULSÉRT háborúzó BelgákNémetek,Hollandok egy tévés stábbal megerősített titkosszolgálat által megtervezett akció a médiában elterjedt! A nyomorult erdekvedő Cseh, a hétvégén seggbe baszott Fegyőr, vagy Donáth egyik sem állt akkor fel a melegeket ért inzultusért?! Kirakat gennyes folyás vagytok! Kétszínű gerinctelen nyomorultak. Anyádat meg apád tudja egyáltalán miről írsz?
Augustus1
2021. augusztus 16. 18:24
Azért szeretném jelezni azt, hogy nemcsak az államapparátus homofób - ha az egyáltalán -, hanem sokan. Én pl. igyekszem küzdeni ellene, de az ABC-XYZ-k tevékenysége miatt a küzdelmem reménytelennek tűnik. A homofóbia alapvető oka pedig a férfi homoszexualitásban az aktus gusztustalansága (Hemingway).
Viribus Unitis
2021. augusztus 16. 17:24
És persze pont most felvett egy pont homofóbiás stoppost, aki kulturálatlanul és tapintatlanul kéretlenül pont neki az egyáltalán nem homofóbnak kifejtette véleményét. Na, ez pont olyan, mint amikor a Amnesty International megtalálja a Pegazust "véletlenül" és "pont jó helyen és időben" a szaros magyar utolsó senki "oknyomozó" telefonján. Aha, kérek egy kávét már, mielőtt elhiszem a történetnek csak az első sorát is....
Dorset Naga
2021. augusztus 16. 15:34
Nem vettél fel te senkit. Csak beszélsz a vakvilágba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!