Schmid Juliának nem parancsol a Magyar Olimpiai Bizottság

2021. augusztus 02. 10:34

Schmid Juliának az volt a bűne, hogy nem oltatta be magát.

2021. augusztus 02. 10:34
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„Az olimpiára tette fel az életét. Tíz éve naponta kétszer edz munka mellett, hogy ott lehessen Tokióban. Magyarországot képviselte volna szlalomkenuban, és sikeresen kvalifikálta magát – már a verseny helyszínén készült, amikor három nappal a játékok kezdete előtt haza kellett utaznia.

Schmid Juliának az volt a bűne, hogy nem oltatta be magát. Az állatorvosként végzett, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló hiába érvelt azzal, hogy feleslegesen teszik kötelezővé a vakcina felvételét pár nappal a játékok kezdete előtt, már nincs idő arra, hogy kialakuljon a védettség – viszont az erőteljes immunválasz épp a versenyen bosszulná meg magát. A magyar illetékes elvtársakat mindez nem érdekelte: ragaszkodtak az olimpia kezdete előtt két héttel hozott kafkai szabályozásukhoz, és tovább követelték az oltást. Megszokták, hogy ők mondják meg, mit visz a sportoló a testébe.

Schmid Júlia azt tette, amit egy bajnoknak, egy példaképnek, egy polgárnak tennie kell: inkább hazautazott, de nem engedett az autoriter ostobaságnak. Az én szememben Magyarország nyert egy újabb olimpiai hőst. Számomra ez a magatartás többet ér, mint egy akárhogyan csillogó érem. »Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat« – írta József Attila. Jó látni a gyakorlatban teljesülni ezt a kérlelhetetlen autonómiát. Érdemes minden magyarnak megbecsülni és követni Schmid Julia példáját.”

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. augusztus 03. 07:56
Én becsülöm a MOB-ot, hogy az utolsó pillanatig győzködték ezt a. .... én ki sem engedtem volna utazni.
borsika
2021. augusztus 03. 07:53
Aha. Azzal érvelni, hogy ilyen rövid idő alatt nem lesz meg a védettség, de oltás nélkül kiment volna- ez így gyerekes és szánalmas.
röviden
2021. augusztus 03. 05:16
Egyre gyanúsabbak nekem eek az állatorvosok. Puzsér csak a szokásosat hozza.
amca
2021. augusztus 02. 21:15
Púzsa lengyelül csiga. Puzsér=csigaszedő Nomen est omen ! Perfekt. Erre alkalmas. csigazabáló Púzsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!