Hogyan történhet olyan tűzeset, amit meg lehet akadályozni?

2021. augusztus 10. 07:32

Rendezni kell a tűzoltók béreit, megvédeni a kisembereket a hatalmasokkal szemben.

2021. augusztus 10. 07:32
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Elbicikliztem a Kerepesi úthoz, ahol tegnap este kigyuladt a Főtaxi melletti raktár épülete. Az oldalépületek még mindig füstölnek, de az oltási munkálatok szerencsére befejeződtek, és már csak töredéke volt kint a hősies munkát végző tűzoltóknak, ők is pihentek. Először is elképesztő köszönet a tűzoltóknak, akik nyavalyásan alacsony fizetésért, borzasztó körülmények között végzik a munkájukat. Csak megköszönni lehet nekik, hogy kitartanak a hivatásuk mellett!A választókerületben rövid időn belül ez a harmadik tűzeset. Bár itt és a Hídépítő utcában még nem tudjuk, mi okozta a tüzet, de a Koszorú utcai munkásszállónak nevezett rablótanyán, ahol összeeszkábált kis 10-15 négyzetméteres zugokat adott ki a tulajdonos vendégmunkásoknak, feltételezhető, hogy a tűzvédelmi előírások be nem tartása volt a hibás.

Mindamelett, hogy rendezni kell a tűzoltók béreit, visszaadni önálló státuszukat a 2022-es kormányváltás után, érdemes beszélni kicsit arról, hogy a rengeteg bürokrácia mellett mégis hogyan történhet olyan tűzeset, amit meg lehetett volna akadályozni.  Úgy, hogy miközben egy csomó papírt és nem létező oktatást kell a cégeknek leadminisztrálniuk, az ellenőrzések a hivatalokat lényegében szétverik. A fogyasztóvédelmi, a közösségek biztonságát, a környezetvédelmet szabotáló állami hivatalok lényegében ki vannak véreztetve, hiába gyártják le az intézmények az ilyen-olyan papírokat, a valódi tűzvédelmet senki sem ellenőrzi. 2022 után ezt is vissza kell adni, erős állami hivatalokat kell teremteni, amelyek megvédik a kisembereket a hatalmasokkal szemben, vissza kell állítani és megfelelő hatékonysági szintre kell fejleszteni a fogyasztóvédelmet, a környezetvédelmet, a dolgozók védelmét, és a közösség biztonságát szavatoló intézményeket!”

Kép forrása: Jámbor András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. augusztus 10. 14:25
A nap keleten jön fel, és nyugaton nyugszik. Ez a homár meg nyalja a segget egy zsíros állásért, ahol még több szart lefetyelhe gyurcsány seggébből!
luisbathhelena
2021. augusztus 10. 14:00
A DK is fölgyújtott az irodáját pedig ők aztán agyonadminisztrálták....
heizer
2021. augusztus 10. 13:19
"Hogyan történhet olyan tűzeset, amit meg lehet akadályozni?" Hogyan történhet meg bármi, amit el lehetne kerülni? Hát igen. A tűzesetek 99%-át meg lehet akadályozni. Tehát a tűzoltóságot is felesleges fenntartani. Majd a hivatalok megoldják. Ez hülye.
Aerion
2021. augusztus 10. 12:16
Ilyen választókat szeretnének az emberiség ellenségei, akik beszopják az ilyen szövegeket. Persze, ha ők lennének hatalmon, nem ilyesmivel operálnának, mert akkor nem számítana, hányan fulladnak a Balatonba és annak milyen összefüggése van az úszásoktatással, és nem lenne fontos, hogy hány tűzeset van éves szinten, és az hogyan függ össze a tűzoltók fizetésével. Mert voltak kormányon, 12 évig. És akkor sem számított. És kormányon vannak számos nyugati országban, csaknem mindben, és ott sem számít. Mert hiába kapnak milliós bért a tűzoltók forintban átszámolva, mégis emberek égnek meg Németországban, Franciaországban és bárhol nyugaton, lakástűzben, és fulladnak természetes vizekbe, még az úszni tudók is. Merthogy ez mindig is így volt. Ami viszont nem így volt, eddig még soha az emberiség történelmében, az össztársadalmat beborító aberrációtömeg. Immunisnak kell lennünk ezzel szemben, hogy leperegjen rólunk, mert ha rajtunk ragad, belefulladunk. Fulladjanak csak bele önmagukba - ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!