Gyurcsány az adózásban sem ismer kegyelmet

2021. július 02. 22:54

Rendkívül furcsa viszonyt ápol az adózással a baloldal vezére. Hol ezt mondja, hol azt, de ne felejtsük: a vége mindig ugyanaz!

2021. július 02. 22:54
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„»Mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek? Majd még egy-két hihetetlen, észszerűtlen, elvetemült adócsökkentést? […] Önök bukni fognak« – mondta nemrégiben Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben. A baloldal sámánjának nagyon furcsa a viszonya az adózással (is).

Ha kormányfői pozícióban találkozik a kérdéssel, akkor nagyon könnyen lehet, hogy egyik nap támogatja az adócsökkentést, ám a másik nap már képes az ellenkezője mellett érvelni. Ezzel annak idején még a Szabad Demokraták Szövetségét is zavarba hozta. Olyannyira, hogy 2009. január 31-én az SZDSZ felszólította az akkor (még) kormányfői pozícióban lévő Gyurcsányt, hogy tisztázza az álláspontját az adórendszerrel kapcsolatos elképzeléseiről. Mert valóban az volt a helyzet, hogy az egyik héten a közterhek lefaragása mellett érvelt, a másik héten egy másik beszédében meg arról értekezett, hogy nincs szükség adócsökkentésre, vagy éppen az volt a szöveg, hogy miért nem lehet azt megcsinálni. Az SZDSZ ezért a következőt kérte szó szerint a miniszterelnöktől:

»hétfő reggel írjon alá egy egymondatos, közérdekű kötelezettségvállalási nyilatkozatot. A nyilatkozat így szól: Alulírott Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke kijelentem, hogy az adócsökkentés témájában megfogalmazott, egymásnak ellentmondó nyilatkozataimat visszavonom, és az Országgyűlés január 29-i, rendkívüli ülésén általam elmondottakat tekintem végleges álláspontomnak.«

Azt azonban mindenképpen érdemes hangsúlyozni: ha Gyurcsány Ferenc adócsökkentés lehetőségét vetette fel, akkor annak mindig adóemelés lett a vége.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kockahas000
2021. július 03. 16:46
Egy fideszes cikk után az ellenzékre ugratok, ti csak fideszes seggnnyalok lehettek. Remélem akkor is nyaltok nekik ezerrel,ha nekünk jobb lesz.
Kockahas000
2021. július 03. 16:43
Köcsögök vagytok hozzászolok.primitiv bunko bnda
púpos
2021. július 03. 10:38
Konkrétan erről van szó: https://gondola.hu/cikkek/119904-Amit_a_Financial_Times_irt__azt_Gyurcsany_nem_tette_zsebre.html
balsors
2021. július 03. 09:06
Azért tisztázzunk valamit Feri 2006-ban valóban csökkentette az adót, csak nem a munkabérét, mert ott a tb terheket növelte, hanem a tulajdonosi osztalék jövedelmek adóját, ott volt egy egykulcsos 10%-os adólehetőség a milliárdos osztalékok után, csak meg kellett mutyizni, hogy tőzsdei cégként tűnjön fel nem véletlen, hogy akkor televolt minden reklámmal, hogy optimalizálja a költségeket, egy csomó vállalkozás ebből élt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!