Duty free Balatont a világ proletárjainak

2021. július 11. 09:01

A Balaton amúgy is a NER-é, minden pénztárban Mészáros Lőrinc ül, minden büfében ő süti a lángost.

2021. július 11. 09:01
Házi Asszony
Kontra

„A hazai baloldal kollektív tudattalanjában mély nyomot hagyott a Margitsziget átadása a népnek anno, a proletárdiktatúra idején. Azóta minden kerítésen ingyen akarnak beengedni mindenkit. Már a sokadik szezon, amikor a Balaton körül téblábolnak, és nem találnak helyet a kockás plédnek meg a hűtőládának, sőt már fagyira sincsen egyetlen ruppójuk sem. A Balaton amúgy is a NER-é, minden pénztárban Mészáros Lőrinc ül, minden büfében ő süti lángost, esetleg Várkonyi Andrea. A hét elején a jobbikos Potocskáné sírt a fagyi árán, ahelyett, hogy elugrott volna a siófoki tescóba egy családi kiszerelésű jégkrémért. 1200-ért három napig ehetnék a családdal, a mocskos rablókapitalista fagylaltos meg majd tanulna ebből a tudatos fogyasztói magatartásból.

Most éppen az a téma, – az MSZP kiemelt ügyek osztálya viszi – hogy a füredi strandon 1700 ft a belépő. (Miközben az ősök által felszabadított Margitszigeten, a Palatinuson 3200 forint, tegyük gyorsan hozzá.) Milyen érdekes, nekik nem elég jó a kenesei, a fűzfői, vagy a szabadi strand, ahol 800-1000 Ft a napijegy, pedig ugyanarra a vízre helyezhetik a rózsaszín flamingót. Nem, nem, ők a legszebb balatoni város, legszebb strandját szeretnék ingyen használni, és a sétálóutcában szeretnének olcsón fagyizni.Ismerjük az affinitásukat a minőség iránt, történelmileg, nem okoz nekik problémát elkobzott villába beköltözni, okosba privatizálni, miközben éhségmenetet játszanak, parizerrel bohóckodnak.(...)

Itt az ideje, tehát, hogy a Balatont kivegyék a NER kezéből, és az Unió különleges övezetté nyilvánítsa, egyfajta duty free shopként üzemelne, minden olcsó lesz, vagy leginkább ingyen. Nem lesz belépő, a büfék ‘72-es árakon adják a sört és a lángost. A part mindenkié lesz, a strandokon hajléktalanok fognak rehabilitálódni, kötelező lesz beengedni a kutyákat és egyéb terápiás állatokat, mert az úgy igazságos. Lesznek LMBTQ strandok, mind a 128 társadalmi nemnek.

Mert 2021-ben, megint, még mindig ezzel a nyomorkampánnyal jönnek. Miközben péntek 12.00 órától szombat 10.00 óráig az M7-es egyetlen hömpölygő karavánná válik, és lecuccol a fél ország. Miközben a Balaton fullon van, a luxusstrandok is, a közel harminc szabadstrand is, az önkormányzatok és vállalkozók által üzemeltetett strandok is. Miközben tele vannak a szállások, a parttól 20 km körben is. Miközben az Erzsébet-táborokban nehéz sorsú gyerekek százezrei nyaraltak az elmúlt években.  Miközben a fürdőzők már nem is tudják, mi az a hűtőláda, pedig a szüleik még azzal jártak a partra. Ma már nem hoznak otthonról semmit, csak a bukszát, meg a SUP-ot. MIközben az éttermekbe esténként csak foglalással lehet bejutni, spontán vacsorázás évek óta felejtős. Az éjszakai szórakozóhelyek tömve vannak, ár nem érdekes.

Miközben a magyarok élik az életüket, a baloldal építget egy képet egy nyomorgó, elszegényedett országról. Merthogy ez is beégett a kollektív tudatalattijukba, ebben szocializálódtak, minden kormányzásuknak ez lett az eredménye, mi másra tudnának hát gondolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. július 12. 13:42
Siófokon több kilométer hosszú a szabadstrand. Rengeteg hely van rajta kockás takarónak. A lángos olcsóbb, mint Budakeszin. A fagyi is. MSZP-szavazó ismerősömnek megemlítettem, amikor mantrázta, hogy ingyenes strand kell a Balatonra. Reagálása: "Tényleg?"
káli
2021. július 12. 08:31
Most nézem, nincs szerző! DDD
káli
2021. július 12. 08:30
Vicces összehasonlít egy tavat egy kiépített stranddal, aztán tol egy kis kádárnosztalgiát, mellé nyomja hogy a teszkóparkolók is televannak! D Ja ne hagyjuk ki hogy a komenisták lopása az rossz de az srtómannok lopása jó!
tartarossz.blog
2021. július 12. 07:42
Ezt a tümmedt agyú mészárost egy normális országban már úgy picsán rúgta volna valaki, hogy földkörüli pályán lebegne a táskás beteg pofájával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!