Szürreális válasz a szürreális KDNP-ből

2021. június 23. 11:08

Egy vadászkiállításnyi összegből bőven fedezhető lenne a szociális dolgozók béremelése.

2021. június 23. 11:08
Szél Bernadett
Facebook

„Egy vadászkiállításnyi összegből bőven fedezhető lenne a szociális dolgozók béremelése, ehelyett kínosan szürreális választ küld nekem Rétvári a kínosan szürreális KDNP-ből. Írásbeli kérdéssel fordultam az EMMI-hez, feltéve azt a három nagyon is jogos kérdést, hogy megadják-e végre a szociális dolgozóknak a régóta várt 30 százalékos béremelést, adnak-e egyszeri pluszjuttatást a járvány elleni védekezésben végzett munkájukért, és tervezik-e, hogy végre olyan életpályamodellt vezetnek be, ami véget vet annak a tarthatatlan helyzetnek, amit a 2008 óta változatlan és 85 százalékban a minimálbérek által lefedett közalkalmazotti bértábla okoz.

Miután a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete 16 ezer szociális dolgozó aláírását juttatta el a miniszterhez, és levélben kért 30 százalékos illetményemelést a bölcsődei, szociális és gyermekvédelmi területen dolgozóknak, a miniszter nekik nem reagált, de most megírta nekem, hogy köszöni a munkájukat, a válasz többi része meg egy nagy NEM. Nem kapnak 2021 januárjáig visszamenőleg 30 százalékos béremelést, ahogy egyszeri pluszjuttatást sem, és nem tervez a kormány olyan életpályamodellt sem bevezetni, ami végre felváltaná a teljesen összecsúszott közalkalmazotti bértáblát és a nyugdíjba be nem számító pótlékokat. Az államtitkár szerint a kormány négyféle pótlékot is bevezetett és az elmúlt 10 évben megduplázta a szociális dolgozók bérét, úgyhogy nincs okuk panaszra.

Azért álljunk csak meg itt egy szóra. Rétvári Bence fizetése is megduplázódott az elmúlt évtizedben. Csak éppen 10-szeres különbséggel. Az EMMI államtitkárának bruttó 1,2 millióról 2,5 millióra nőtt a fizetése, a garantált bérminimum eközben 94 ezerről 219 ezerre nőtt. 1,27 milliós növekedés, szemben 125 ezer forintos növekedéssel (ráadásul ez a bruttó, nettóban ez csak 75 ezer forintos emelkedés 10 év alatt!). Érzi a különbséget, Államtitkár Úr?! Több mint 10-szeres, és nagyon nem mindegy, mekkora bérek duplázódnak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2021. június 23. 15:59
Szél bérét pedig inkább jótékony célra kellene fordítani!
Kristály
2021. június 23. 15:36
Te milyen kiállitást rendeznél ???? Műfasz műpina ???? még a viz kár beléd.
KBA98
2021. június 23. 15:13
Adja oda a meg nem érdemelt fizetését!
orygabor
2021. június 23. 13:32
A te képviselői díjadból már mentőautót lehetett volna venni. Mindenki jobban járt volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!