A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Klubrádió és Spirit FM

2021. május 03. 10:11

Hiába írhatok/beszélhetek szabadon, ha egy lap/csatorna kívülről vezérelt politikai instrumentum.

2021. május 03. 10:11
Hont András
Hont András
Facebook

„A jövő hét elé akkor néhány megjegyzés. Tömören: Arató András Prinz- és szockeltetőben cseperedett vállalkozásai számomra semmilyen módon nem egyenértékűek a sajtószabadsággal. A klubrádiósokkal és hallgatóikkal más a szituáció, de az ő helyzetük az előbbiek – tiszteletre méltó és méltánylandó – döntésétől függ, nem a Spirit FM-étől.

Bővebben. Volt hónapokkal ezelőtt egy vitám Puzsér Róberttel (több is, de most konkrétan egyre utalok), amelynek során Róbert azt a megokolható álláspontot képviselte, hogy egy szerző, műsorkészítő csak a saját produktumáért felel, nem pedig a helyért, ahol a tartalmat közlik. Nekem szűkebbek a határaim, ha úgy tetszik: szigorúbbak az elvárásaim. A sajtószabadságba szerintem a szerkesztési szabadság is beleszámít, és nem csak egyes műsorokra, de a teljes médiaszolgáltatóra vonatkozóan is. Hiába írhatok/beszélhetek szabadon, amennyiben egy lap/csatorna kívülről vezérelt politikai instrumentum, tevékenységemmel mégiscsak ezt fogom szolgálni. A Spirit FM-nél ilyesmi föl sem merül, vagy ha igen, nem leszek ott. A Heti Válasznál – ahol pályám során az egyik legfelkészültebb, legodaadóbb szerkesztővel, Osztovits Ágnessel dolgozhattam együtt – egyetlen egyszer jelezték, hogy politikai okból nem kéne valaminek megjelennie (egy Simicska-bírálatnak még a Fidesz ellenzéki időszakában). Akkor írtam oda utoljára.

Az tehát nem mindegy, hogy az orgánum milyen, az viszont teljesen hidegen hagy, hogy ki a tulajdonosa. Pláne a NER tizenikszedik évében. Nem is kérdés, hogy mindenhez, amihez az államnak köze van, ott befolyásolni, manipulálni, összeugrasztani igyekeznek, amivel kapcsolatban én annyit tehetek, hogy a felszínre hozom, nyíltan beszélek róla. Mást nem nagyon, ugyanis pontosan ez volt a helyzet eddig is. Elhűlve néztem azt az álnaiv rácsodálkozást, amelyet a menő, avantgarde közösségi rádió vezetői produkáltak, amikor a Partizánban az érdekes előéletű ügyvéd elszólta magát, hogy frekvenciaengedélyüket egy adriai jachtúton diskurálta meg egy fideszes illetékessel – hogy, hű, ha, nekik erről nem volt tudomásuk. Miért, mit hittek? Hogy a Médiatanács hirtelen beszíva Trottel-lemezeket kezdett hallgatni az LMBTQ (-prstvxyzs)-jogok tanulmányozása közben, és nem alku áll a háttérben?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsiráf
2021. május 03. 17:17
"Hómofiszban magukat összeszart újságírók saját majréjukat és önzésüket felelősségteljesség gejl mázába csomagolták, és tudatlanságukat és érdektelenségüket jólértesültségként igyekeztek lenyomni a közönség torkán. " Ez pontos fogalmazás.
Tőzeg Áfonya
2021. május 03. 12:56
András és a legtöbb balliberális újságíró játszmái hónapról - hónapra, évről - évre. -független vagyok -mégse vagyok független de nem tartozom semmelyik szekértáborhoz -mégis független vagyok, de tartozom egy szekértáborhoz de nem mondom meg melyikhez -valójában nem fontos, hogy mi vagyok de független vagyok -valójában nem fontos, hogy mi vagyok, de mégse vagyok független. De ahova tartozom nem tartozom oda. Hont András cikkei hűen tükrözik az általam felvázolt 5 játszmatípust.
catalina9
2021. május 03. 12:34
Volt hónapokkal ezelőtt egy vitám Puzsér Róberttel (több is, de most konkrétan egyre utalok), amelynek során Róbert azt a megokolható álláspontot képviselte, hogy egy szerző, műsorkészítő csak a saját produktumáért felel, nem pedig a helyért, ahol a tartalmat közlik." ez most hogy? Ezen az alapon a pár éve elítélt SS szakács is csak a főztjéért felel....
Rasdi
2021. május 03. 12:10
Hülye vagy. Minden lap/csatorna "kívülről" vezérelt. Van tulajdonosa, akinek/aminek vannak elvárásai, és minden ilyen elvárás nevezhető "kívülről vezérelt"-nek. PR területen a jövedelmezőségnek nem feltétlenül a PR cégnél kell jelentkeznie. És ahol reklám van, ott a PR elvárás az elsődleges. Őszintén szólva nem ismerem a Spirit-et, sem az orgánumait, sem a tulajdonosi struktúráját, de meggyőződésem, hogy az is eszerint működik. Az, hogy Benned a "külső ráhatás" fel se merült, annak két oka lehet. Vagy teljesen "egy húron" vagy a "külső behatással", vagy hülye vagy. Vagy egyszerűen hazudsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról