Klára ante portas

2021. május 01. 15:06

Micsoda pofára esés lenne a legnagyobb ellenzéki pártnak, ha Dobrev veszítene az előválasztáson.

2021. május 01. 15:06
null
Almási B. Csaba
Mandiner

Most már tényleg csak egyet kell aludnunk, hogy immár hivatalosan is megtudjuk, ki lesz a DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje. Épp ideje, hogy anyák napján végre fellebbentik a Teréz körúti irodának (netán a Szemlőhegy utcai villa hálószobának) a fátylát, hiszen kis hazánkban és szerte az Európai Egyesült Államokban milliók – mit milliók?! tíz- és százmilliók! – forgolódtak éjjelente nyugtalanul, kétségek között gyötrődve, hogy vajon ki lehet az.

Persze ahol Vágó István, az egykori kvízprofesszor (emeritusz) az egyik alfőnök, ott nem csoda, ha addig is feladnak egy rejtvényt, és aki nem bírja kivárni a vasárnapot, megpróbálhatja kitalálni, kit neveznek be az előválasztásra Gyurcsányék.

A párt Facebook-oldaláról annyit lehet megtudni erről a BIZONYOS EMBERRŐL, hogy az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel, meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa a Kevesek Magyarországát, és aki miniszterelnökként létrehozza a Sokak Magyarországát! „Egy olyan élhető, európai Magyarországot, amely felismeri végre, hogy a legnagyobb értéke maga az ember” – írják.

Ezek nagyon fennkölt szavak, de ez a Demokratikus Koalíció számos tagjára igaz lehet, így ebből még nem jöttem rá a megoldásra. Négy emberre gondoltam, s szóltam a játékvezetőnek, hogy felezze meg a lehetőségeket, aztán a DK-s közönség tippjét kértem, majd telefonos segítséget a pártközpontból.

S csak ezután esett le, hogy a keresett személy nem más, mint...

(Vigyázat, innentől spoiler!)

Dobrev Klára!

Én azonban egyáltalán nem értek egyet azokkal, akik úgy vélik, fölösleges volt ez a több hónapig tartó cirkusz, hiszen a Feri már régen megmondta, hogy ha valaki, akkor csak a Klári. Egyrészt tényleg alaposan át kellett gondolni, érdemes-e párt – és persze az elnökének – a nagyasszonyát, a brüsszeli megmondóembert hazaráncigálni, mert mi lesz, ha veszít, ő, a legnagyobb ellenzéki párt legnépszerűbb embere, micsoda pofára esés lenne ez a DK-nak. A közvélemény-kutatási adatok pedig éppen elég okot adnak az aggodalomra.

Ha pedig mégis úgy döntött a párt think-thankje (na jó, túlzásokba ne essünk, összedugta a fejét néhány politikusa), hogy vállalják a rizikót, nagyon nem mindegy, mikor vetik az emberüket a nyilvánosság elé, hogy az a kedvére szétcincálhassa. S van jónéhány elrettentő példa, hogy mivel jár az, ha valaki túl hamar ringbe száll.

A Hódmezővásárhelyre lassacskán már csak vendégként hazajáró – annyit kampányol ugyanis az országban – Márki-Zay polgármester hosszú hetek óta egyre elkeseredettebben, de egyre reménytelenebbül próbálja elhitetni, hogy azért lenne ő Orbán legalkalmasabb kihívója, mert őt utálják a legkevésbé a jobboldalon, és egy majdnem tízmilliós ország elkormányzása alig bonyolultabb feladat, mint egy 44 ezres kisváros vezetése.

Pálinkás professzornak egy perc nyugta sincs hetek óta, minden vele szemben jövő embernek megpróbálja elmagyarázni, hogy vegye tudomásul, neki is van pártja, ő is jelölt-jelölt, hátha újságíró az illető vagy ha nem is, legalább kiteszi a nagy hírt a Facebook-oldalára.

Fekete-Győr pártelnök (1.) ezerszer megbánta már, hogy ilyen hamar színre lépett, mert ha türelmes még, elkerülhette volna azt az orbitális blamát, amit a Partizánnak adott interjúja okozott. Legalább lett volna idő arra, hogy valaki elmagyarázza neki, hogy kerülje el azokat a riportereket, akik kérdéseket tesznek fel neki, mert a végén még pórul járhat.

Jakab pártelnök (2.) is már hetekkel ezelőtt bejelentkezett a miniszterelnök-jelöltségért és jól is áll a népszerűségi adatokban. De micsoda ára van ennek! Kénytelen volt szeptemberig előre felvásárolni Borsod teljes parizer- és pirosarany-készletét. S ha megnyeri az előválasztást, jövő áprilisig bespájzolhat ezekből – az egyébként nem rossz, de ilyen mennyiségben kissé megterhelő  – ételekből. Sőt, még néhány zsák krumplit is vennie kell majd a parlamentbe.

Tehát mindenképp jól döntött Dobrev Klára, hogy úgy csinált, mintha idáig habozna. Egyébként is, mennyivel elegánsabb dolog később a küzdőtérre vonulni, mint az elsők között, erről Mike Tyson is sokat tudna mesélni.

Ahhoz persze nem volt türelme, hogy még Karácsonyt is kivárja. Persze ezen sincs semmi meglepő, ismerve a főpolgármester tempóját.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. május 02. 17:03
Ez a cikk persze szart sem ér, mivel lényegi iformációkat nem tartalmaz. Megpróbálkozom ezzel én. Orbánnak persze nem nagyon van szükséges ellenzéki segítségre ahhoz, hogy 2022-ben nyerjen, mert azt megteszi nekia szokásos külföldi "magyarság" na és belépett kettő potenciális segítő, a Kinai és az orosz informatikai és hacker arzenál. De eddig is jól jött neki Cyurcsány szabadlábon hagyása, ahelyett, hogy feleslegesen mártírt csinált volna belőle, ugyanis 10 évig kiválóan kordában tartotta Gyurcsán az ellenzéket ! Mára ugyan a szavazóik sürgetésére összefogtak, ám Gyurcsány ujra húzott egy nagyot, elindítja a feleségét az előválasztásokon. Csakhogy az ugyanaz mintha ö indúlna. Ha pedig meg is nyeri az előválasztást akkor boritékolható Orbán 2/3-os győzelme ! Annyira útálják a Gyurcsány családot ! Nos ez a tétje Dovrev Klára indulásának. De szerintem Kina és az oroszok miatt Orbán csakis nyerni tud !
balbako_
2021. május 02. 14:22
Erről van szó https://www.origo.hu/itthon/20210502-napi-balfek-gyurcsany-igazat-mond.html
szürkeSzarvas
2021. május 02. 11:40
Mi sokan a leghülyébbet fogjuk támogatni az előszvazásukon..
rókabácsi
2021. május 02. 11:16
eléb-utobb úgyis bukta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!