A Diákváros jövője mindenkit érint

2021. május 11. 14:31

A budapestiek 90 százaléka nem kér a Fudan Egyetemből.

2021. május 11. 14:31
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„A Diákváros jövője mindenkit érint. Palkovicsnak tehát nem titkolóznia kell, hanem minden magyar állampolgárt tájékoztatnia a beruházás részleteiről!

Mai sajtóhírek alapján Palkovics László május 17-re meghívta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert és Karácsony Gergely főpolgármestert egy közös egyeztetésre a Diákváros és a Fudan Egyetem ügyében. Szép dolog, de kérdés, hogy ilyen súlyú ügyekben a magyar kormány miért nem a közvéleménytkívánja tájékoztatni?

Az Opinio Intézet által készített közvéleménykutatásból világosan kiderült, hogy a budapestiek 90 százaléka nem kér a Fudan Egyetemből. Akkor a kormány miért titkos tárgyalásokat kezdeményez budapesti városvezetőkkel ahelyett, hogy végre nyílt lapokkal játszana? Miért nem lehet még mindig tudni, hogyan férne el egymás mellett az egyetem és a Diákváros? Miért nem lehet még mindig tudni, hogy pontosan mennyibe kerülne a kínai egyetem gigaberuházása a magyar adófizetőknek?

Mi ragaszkodunk a főváros és a kormány 2016-os és 2019-es megegyezéséhez! Épüljön fel a Diákváros területén az a 8-12 ezer megfizethető kollégiumi vagy apartman lakás, amely enyhíteni tudna a budapesti lakhatási válságon, és nagyban lehetővé tennét, hogy Budapesten dolgozók, fiatalok, egyetemisták, pályakezdők megfelelő lakhatáshoz juthassanaki!

Már több, mint 11.000 állampolgár írta alá a Fudan Egyetem megépítésével kapcsolatos petíciómat, amelyben követeljük a nyilvánosság tájékoztatását. Mi ez, ha nem egyértelmű üzenet a kormánynak: a budapestiek nem kérnek az átláthatatlan és mindannyiunkat eladósító beruházásokból. A kormány végre valljon színt! Mi az, amit a nyilvánosság nem tudhat?

Ha te is igent mondanál az olcsó, diákok számára biztosított lakhatásra és nemet a kínai óriáshitelre, írd alá a petíciót:

https://www.jamborandras.hu/peticio-kinai-egyetem-diak...

Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-Lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2021. május 13. 03:44
Budapest egy mocsár, tocsogó disznókkal. Az elmúlt 30 évben nem tudok olyan fejlesztést mondani (talán a négyes metrón kívül), amiért lelkesedett. Bajuk van a Liget projekttel, mert világszintű modern épületek kerülnének oda minőségi zöldfelület-növeléssel a poshadt ösvények helyére, Bajuk van a vár fejlesztésével, mert oda meg a régi épületek kerülnének. Baj van a Fudan egyetemmel, mert nagy mennyiségű jó minőségű ismeretet hozna. Bajuk van az olimpia mellett az összes sporteseménnyel, mert esetleg a várost felhelyezi a térképre. Azon csodálkozom, hogy a mindenkori kormányzat még nem zárta a városra az ajtót, hogy jól van, meg is lehet fulladni a mocsokban és lucsokban. Azt gondolom, hogy helyesebb lenne hagyni a posványt, és az összes intézményt széttelepíteni az országba olyan helyekre, ahol örülnek neki. Pl. Szegedre vagy Debrecenbe kellene vinni az olimpiát, mivel ott nem nyafognának, hogy minek oda fejlődés (hiába vezeti Botka László a várost). Szerintem ezért költözik a Trmészettudományi Múzeum is. Minek ide bármi? u.i.: Nincs lakhatási válság. Egyszerűen csak könnyebb lakáshoz jutni, mint pl. a 90-es években. A magas albérlet és lakásárak a magas fizetések és alacsony kamatok miatt vannak. Mindig amiatt vannak, mivel abból lesz kereslet. u.i.: Értem, hogy a diplomával nem rendelkező, mégis befolyásos Jámbor András nem érti, hogy mire való az egyetem. Mondjuk az ilyenekre nézve ez egy jogos kérdés.
Robertoo
2021. május 12. 22:06
Beképzelt, fensőbb-rendű senki. Azt hiszi ő tojta a 'bölcsek kövét'. Osztja az észt, mintha bárki is megkérdezte volna. Hiteltelen.
civis72
2021. május 12. 17:14
...ugyanez a 90% szavazott kamugecire? ...amúgy tudjuk , hogy a baloldal tudás ellenes...rühellik a külföldi egyetemeket
őrnagyőrnagy
2021. május 12. 17:08
Ezt hogy számoltad ki, te gazember? 14:31-kor pedig munkaidő van, az állásoddal foglalkozz, ha már felveszed a fizetésedet! Mondjuk valszeg senki nem tudja a hivatalban, mi a faszt is keresel te ott...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!