Azért ne vonjuk már ki a május elsejéből az oxigént

2021. május 01. 22:00

A május elseje egy picit legalább maradjon már meg a dolgozók, a melósok, a munkások ünnepének. Emlékezzünk a munkásmozgalomra.

2021. május 01. 22:00
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Nyilván mindenki azt ünnepel, amit akar, de azért ne vonjuk már ki a május elsejéből az oxigént. Az évnek 364 napja van, amikor lehet a céges felelősségválallást ünnepelni, az évben 364 nap van, amikor a politika arról szól, hogy kelet vagy nyugat, ki az igazán európai, és az évnek 364 napja van, amikor elámulunk a reklámra milliárdokat költő cégek sikerétől.

Szerényen én csak annyit kérnék: a május elseje egy picit legalább maradjon már meg a dolgozók, a melósok, a munkások ünnepének, annak a napnak, amikor arra emlékszünk, hogy nagyapáink és nagyanyáink a vérük árán kiharcolták a munkajogot, a nyugdíjat, a gyermekmunka tilalmát. Emlékezzünk a munkásmozgalomra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. május 03. 07:51
Én meg csak annyit kérnék tőled szerényen, Bangóné Kunhalmi Ágnes, hogy így írd a felelősségvállalást, ne úgy hogy: felelősségválallás. Rendben?
írmag
2021. május 02. 18:54
jámVINKÓ, Schlesinger Sámuel Ármin volt a családodból a fizikai munka hőse, a kommunista kiáltvány könyvének laponkénti emelgetésében?
kiss.istvan770
2021. május 02. 17:40
"Emlékezzünk a munkásmozgalomra" A munkásmozgalomnak titulált kommunista diktatúra több, mint 100 millió áldozatára és ennél is több megnyomorított életű emberről nem akarsz megemlékezni?
silenceCZ
2021. május 02. 17:39
OK, mikor élt Magyarországon jobban egy kétkezi munkás: bármikor, amikor ti országot rontottatok vagy most? A válasz után le lehet vonni a konzekvenciát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!