Reneszánsz barátság

2021. április 09. 14:50

Létrejött a felismerés lengyel, olasz és magyar jobboldali politikusoknál, hogy mi az igazi barátság alapja, egyben megmutatva a cselekvés irányát.

2021. április 09. 14:50
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„Életünk lényeges kérdése, hogy vannak-e barátaink az ismerőseink között, és hogyan viszonyuljunk eme kapcsolatokhoz. Számba véve mindenkit, sokukról derül ki, hogy előkelő helyet foglalnak el a telefonlistánkon, de barátként kevés név köszön vissza közülük. Barát az, akire számíthatunk, aki bajban ismerszik meg, aki sosem mérlegeli a barátság árát vagy értelmét. Egy-egy ember életében nincsenek sokan, de azért vannak.

Nos, mégis van valamiféle baráti kapcsolat köztünk és a muszlim világ között, mivel mindketten ragaszkodunk a teremtett világ alapértékeihez, amikor a nemiség ügyét magánügyként tartjuk illőnek kezelni, senkire nem ráerőszakolva abszurd elképzeléseket? A baj csupán az eme bimbózó barátságra utaló nézetazonossággal, hogy az iszlám nem csupán az ateizmusnak, hanem a kereszténységnek is nyíltan ellensége. Amiből az következik, hogy barátság vagy akár eszmei szövetség sem jöhet szóba közöttünk.

A sokszor kilátástalan helyzet hátterében megbújik a tudatos ármány és az alkalmatlan politikai adminisztráció is. Gondoljunk a káosz iránt elkötelezett erőterekre, melyek számtalan módon nyilvánultak meg a közeli múltban. Vagy a brüsszeli vezetők tehetetlenségére az illegális migráció és a Covid-járvány idején. S mikor nem tudták uralni a helyzetet, elterelő akciókba kezdtek, belekötve azokba, akik rámutattak vezetési hiányosságaikra.

Nekik is hála, létrejött a felismerés lengyel, olasz és magyar jobboldali politikusoknál, hogy mi az igazi barátság alapja, egyben megmutatva a cselekvés irányát. Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini, vagyis a magyar Fidesz, a lengyel Jog és Igazságosság, valamint az olasz Liga vezetése, megelégelve az Európa Unió bürokratáinak örökös támadásait, a reneszánsz útjára léptek. Barátságuk és politikai szövetségük lényege, hogy meg kell őrizni Európa identitását, vissza kell hozni kulturális, keresztény gyökereit, mert Európa az európaiaké. De ami a leglényegesebb, be kell fejezni az örökös – elmúláshoz vezető – védekezés és magyarázkodás politikáját. Eljött az idő – szinte a 24. óra – a végveszély megállítására, ami nem lehet más, mint a visszatámadás. Támadni az ostobaságot, a teremtett ember létezését megkérdőjelezőket, támadni a pusztulásunkra szövetkezett sötét erőtereket, támadni és soha nem hátrálni azokkal szemben, akik gyerekeink eszmei fertőzésére stratégiát építettek. A »hármas szövetség« politikai barátságának lényege: eltökélten hinni a kivívható győzelemben”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2021. április 10. 14:00
Lehet írni akármit, a politikus barátságok alapja kizárólagosan a pillanatnyi érdek! Aki ma barátom, holnap már az ellenségem lehet - ez a valóság, a többi az parasztvakítás!
Pipas 3
2021. április 10. 12:35
A konzervatív (renszszánsz) barátságoktol...retteg a PC migránssimogató LMBTQ-S neoliberális bolsevik banda, akik el akarják pusztítani az európai hagyományos kúltúrát, az örökségünket! Csakhogy tévednek mert az igazi barátok nem hagyják!!
tintapaca
2021. április 10. 10:04
A megmondóembereknek ki kellene már végre mondani, hogy amint a napóleloni háborúk befejezése után a Szen Szövetség, úgy az első világháború után a trianoni diktátum is kőbe véste Európa következő száz évére a politikai, gazdasági, uralmi és szövetségi kereteket. Azért vagyunk egyedül, mert a velünk határos utódállamok gazdasági-társadalmi létét alapozták meg a nagyhatalmak országunk megcsonkításával. Ez alól Ausztria sem kivétel. A bécsi polgármester kétségbeesetten jajdult fel, amikor tudomására jutott, hogy az Őrvidék Magyarországon maradna. "Akkor Bécs éhen fog halni!". Így döntöttek akkor, és ezen csak egy senki által nem kívánt kataklizma változtathatna. Az olasz -lengyel-magyar szövetség azért lehet életképes, mert ezer évre visszamenőleg nem voltak közöttük atavisztikus ellentétek, kivéve a XIV. századig Velence és a Magyar Királyság, valamint Nagy Lajos és a nápolyi királyság közötti háborúkat. Az első világháborúban az olaszok és a magyarok is óriási emberveszteségeket szenvedtek az egymás ellen vívott harcokban, ennek ellenére senki nem tekint rájuk ellenszenvvel, nem úgy mint a németekre, más népeket nem említek. Ráadásul az uniós magországok, köztük Németország, ugyanúgy kiszipolyozta és kiszipolyozza az olaszokat az eurós technikákkal, mint bennünket. A PIG-országoknak (Portugália, Italy, Greece) elegük van a magországok zsarnokoskodásából. Ehhez keleti menőöv is járulhat. Kivéve, ha kitör az orosz-ukrán háború.
egyvilág
2021. április 09. 20:54
Egy írás, mely jól összefoglalja, hogyan működik a szerelem, szeretet és barátság: https://egyvilag.hu/temakep/054.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!