Provokatív kérdések

2021. április 08. 19:47

Nem kell szeretni, de nem is kell túlreagálni. Meg kell válaszolni.

2021. április 08. 19:47
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Az osztrák újságírónő valóban rosszindulatú, provokatív kérdéseket tett fel. De ebben nincs semmi új. Nem kell szeretni, de nem is kell túlreagálni. Meg kell válaszolni. Szerény javaslataim a lehetséges válaszokra.

Az osztrák újságírónő kérdése: Amikor Orbán, Salvini és Morawiecki Budapesten egyesítették az erőiket, és bejelentették egy lehetséges új szövetség létrehozását, miért nem volt jelen senki a francia Nemzeti Gyűlés vagy az osztrák FPÖ részéről ezen a történelmi találkozón?

Válasz: Mert ez Orbán, Salvini és Morawiecki találkozója volt.

Kérdés: Mi a szövetség célja, és ki fontolgatja a belépését?

Válasz: A célt elmondtuk, érdemes lett volna figyelni. Hogy ki mit fontolgat, azt az illetőtől kell megkérdezni.

Kérdés: Egy euroszkeptikus koalíció létrehozása nem új jelenség, és az 1980-as évekig megy vissza. Többször is elbukott már olyan témák körül kialakult nézetkülönbségeken, mint például Oroszország, Törökország vagy az antiszemita támadások. Hogyan lehet elkerülni most a megosztottságot?

Válasz: Kérdezze meg az euroszkeptikus koalícióktól, ha vannak ilyenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. április 09. 13:45
Tegnapelőtt Csuhaj égett a +/--ban! Nem veszi észre, hogy röhögnek rajta! Annyira el van foglalva szent közbeszólásaival, és ööööööööööööööööööööö nyögéseivl!
mediator01
2021. április 09. 13:26
Az elegánsan LMBTQ-nak nevezett genderlóf.sz jelenséget, a velünk szemben gyakran alkalmazott kettős mércét, a hamis állításokat, a liberalisták kóros szakmaiatlanságát mind-mind vissza lehetne verni humorral, mert az egész újbarbár jelenség amennyire tragikus, annyira komikus is. A sok újsütetű bornírt ötlet válaszért kiált! Ki kell röhögni őket! A humor eszközeivel meg kell mutatni a liberális seggfejség életidegen lényegét! Téma van bőven.
mediator01
2021. április 09. 13:15
Abszolút igaza van Bencsik Andrásnak! Nem kell mindent mellre szívni, meg kell őrizni a higgadtságot és a szakértelmet. Nem kell az érzelmeket kimutatni. (Mellesleg a németek is így kommunikálnak) Bencsik véleménye arra is rámutat, hogy a jobboldali kommunikáció sajnos jobbára mellőzi az ilyen brilliáns eszközöket is, mint: - humor, - irónia, - szellemesség, - tükör reflexió, - visszakérdezés, - példabeszéd, - semmibevétel. Nem kell mindig összevont szemöldökkel, morcos képpel megfogalmazni a válasz nyilatkozatokat. Ha a bántáős nyomán kimutatod az indulataidat, azzal csak azt jelzed vissza, hogy a másik fél ártó szeándéka célba talált. Nem kell ekkora előnyt adni az inkorrekt másik félnek.
kata56
2021. április 09. 09:59
Nem kell válaszolni. Sok-sok éve megválaszolták már a legundoritóbb prekoncepcionális kérdéseket. Fölöslegesen. Ezután nem kell. Bencsik téved..jóindulatú feltételezéssel. Értelmetlen úgy tenni, mintha itt normális riporteri munkáról lenne szó. Ez hazugság. Nem kell tódítani. Eddig is fölösleges volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!