KIDSzingChi.hu

2021. április 26. 17:28

Miért ne mondhatnánk ki azt, hogy Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton, hanem Keleten működnek, ezen belül Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak.

2021. április 26. 17:28
Matolcsy György
Növekedés.hu

„Magyarországnak, a V4 országoknak, sőt a kelet-közép-európai térség 9 országának vigyázó szemét nem Nyugatra, hanem Keletre érdemes vetnie azért, hogy a következő évtizedekben megtalálja saját sikeres felzárkózásának receptjét. Dél-Korea, Izrael, Dubai (Emirátusok), Szingapúr és három dinamikus kínai sikerváros, tehát Sanghaj, Shenzhen és Csengdu lehetnek a példaképeink. Rajtuk keresztül nyílhat meg Európa keleti pereme a természettel és társadalommal harmóniában működő, fenntartható és zöld, tehát sikeres jövő felé.

A szellemi források között első helyre kell tennünk a víziót. Minden mai siker, Dél-Koreától Izraelig, Dubaitól Szingapúrig és Sanghajtól Csengdun át Shenzhenig egy különlegesen erős jövőképre épül.

Második helyen áll a jövőkép mögötti erős értékrend, ami döntően hagyományos értékekre épül. A család tisztelete, az idősek megbecsülése, a tudás értékelése, a vallás, az erős nemzettudat, a közösség és a világ segítése, a természettel való harmonikus együttélés és több más hagyományos érték táplálja napról napra a jövőképek megvalósítását.

Harmadik helyre kívánkozik a hagyományos és a modern okos ötvözése. Az ősi forrásokból táplálkozó értékek és a modern gondolkodás minden sikernél együtt dolgoznak. Miután a gondolkodás modern része megbecsüli a hagyományos értékeket, ezért fenntartható megoldásokra vezető döntések születnek az állam, az üzleti szektor és a családok részéről.

Negyedik forrás az új technológiák állandó kutatása, kísérletezés és játék mindennel, ami új, gyakorlatias és segíti az életet könnyebbé tenni.

Az ötödik az, hogy mindegyik sikerpélda szereplői már a kezdetektől célba veszik a világszínvonalú oktatást és végül eljutnak oda, hogy legjobb egyetemeik a világ élvonalába emelkednek.

Végül, hatodik közös vonás, hogy a tehetséget már korán keresik, felfedezik és támogatják először családi körben, majd az oktatási rendszerben és közben kiépítik a közösségi tehetséggondozó intézményeket.

Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában »A magyar kölyök oroszlán ereje« címszó alatt található.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2021. április 27. 17:10
https://hvg.hu/tudomany/20170510_airlander_10_harmadik_repules_felszallas Az oroszok is megcsinálták már a magukét. Nem kellenek kikötők, repterek, nem kellenek utak. Ez lesz a tengeri hajózás egyik alternatívája, a igazi selyem út. Nem lesz olyan megkerülhetetlen pl. a Szuezi csatorna. Remélem mi is beszállunk ebbe a projektbe.
aaa1
2021. április 27. 00:28
A sikeres felzárkózásának receptje, a szellemi forrás: Lölő !
mustarharmas
2021. április 26. 20:40
Rizsa.
harpec
2021. április 26. 18:32
Yuval Harari mondta, a kicsi szegény országok útja: AI és robotika, tudás az alap, nem a tőke, mert az nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!