Jakab Péter, a diszkóban kötekedős, felnyírt hajú hülyegyerek

2021. április 28. 17:06

Mindannyian ismerjük a figurát. Kocsmából, meccsről, diszkóból, utcáról.

2021. április 28. 17:06
null
Ódor János László
Kontra

„»Mit nézel, geci? Gyere ki, játsszuk le egy az egybe'!« Mindannyian ismerjük a figurát. Kocsmából, meccsről, diszkóból, utcáról. Az a fajta, aki az éjszakai négyes-hatoson nagyobb társasággal passzolja kézről kézre az édes Törleyt, beszólogat, kóstolgat. Vöröslő szemmel zabálja a hagymás-csípős-csöpögős giroszát, egyedül hazafelé tartó lányokkal próbál tolakodóan ismerkedni.

Nagyon fontos, hogy a haja mindig frissen nyírt, és minél rövidebb legyen: az se zavarja, ha kicsit gagyin van megcsinálva (egymásnak vágják, vagy saját maguknak) – a lényeg, hogy mindig kilátsszon a fejbőre.

Az ilyen kis jakabpéterek a szolis, szedett szemöldökű, vastag láncos, fülbevalós (karikába kereszt), ellenszenves  kültelki agresszív köcsögök – legyen rajtuk korszaktól vagy stílustól függően háromcsíkos Adidas dzsoggingfelső, kapucnis Lonsdale vagy aranyflitteres D&G-póló pufimellénnyel, agyonkoptatott-tépett, tapadós, hímzett mintás farmer, minél nagyobb csatos öv (bónusz: LED-es villogó logóval). A 90-es években mindig tudott valakit, aki tud szerezni kamionos árut (Replay-farmer és Chevignon-parfüm), de akkor is csak vetített.

Na, jól megmondta, jól megmondta mindenkinek (főleg az Orbánnak), csináld csak fiam a csikágót, kiváló miniszterelnök leszel, a szüleid is büszkék lehetnek rád!

A műsor amúgy kétségtelenül hatásos: nehogy azt higgyük, hogy például a finnyás szabad demokratákat elriasztja ez az ember, épp ellenkezőleg: nem reprezentatív ismeretségi körömben még a legbelvárosibb, ex-SZDSZ-es réteg is nyilvánosan imádja, lájkolja ezeket az előadásokat”.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realman
2021. április 29. 19:06
Dugulj el analfabeta. Latszik a Szabad Foldon szocializalodtal, olyan a szokincsed mint egy favagonak.
2021. április 29. 18:48
Jankó a sánta. Már megint ék vagy?Büszke a család. Jankó a sánta jól megmondta.
realman
2021. április 29. 18:21
Jakab szerintem jo csavo, lepjunk is tovabb. Foglalkozzunk inkabb a tourette szindromas salleros kokis szotyi kopkodos gyerekkori agyba fobe veresekkel szocializalt "ne mi nyerjunk legtobbet" "oszt jonapot" jogasz focista pszichopataval meg az ex mszmp-s es mucsafalvi vadparaszt haverjaival.
Sulammit
2021. április 29. 18:00
Ez a cikk pontos jellemzést, diagnózist ad, erről a hőzöngő jákobról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!