Hát, ez egyes, leülhet

2021. április 26. 13:39

A kormány sajnos már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz.

2021. április 26. 13:39
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Mielőtt politizálásra adtam a fejem hosszú évekig többek között éppen azt tanítottam az egyetemen, miért számít manipulációnak, miért hamis, szakmailag miért elfogadhatatlan olyan táblázat összeállítása, amit a kormány közzétett az egyes vakcinákkal való beoltottság, valamint a megbetegedések és halálozások összefüggéséről. Az ilyen módszertani órákat általában azzal a példával kezdtem, hogy attól mert egy faluban sok a gyerek és sok a gólya, az még nem jelentheti azt, hogy a gyereket a gólya hozza. A jelek szerint a magyar kormánynak ezt az intellektuális kihívást sem sikerült megugrania. És ezzel nem csak magát hozza végtelenül kínos helyzetbe, de sokkal nagyobb baj, hogy tovább rombolta a közbizalmat. Márpedig az oltási hajlandóság elsősorban ezen, a bizalom fokán múlik.

Ha van még egy oka a tragikus és világszinten is kiemelkedő magyarországi halálozásnak az egészségügyi ellátás kivéreztetése, valamint a bizonytalankodva meghozott döntések mellett, az az őszinteség hiánya. A kormány sajnos már képtelen egyenesen, tisztességgel szólni Magyarország polgáraihoz, csakis a szavazatokért rettegő hamis propaganda hangján. Ezt látjuk most újra, amikor manipulatív táblázattal igyekeznek aláásni a bizalmat a nyugati vakcinák iránt. Teszik mindezt hideg, politikai számításból, a keleti kebelbarátok iránti megfelelési kényszerből, sokadszor megfeledkezve ennek az országnak a lakói iránti felelősségről. Az életek megóvásának felelősségéről.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. április 27. 09:56
BUNKÓ VÍRUSTERJESZTŐ! szájmszak nélkül? azé hogy pofázhass?
Prominet
2021. április 27. 09:38
Nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű táblázatot is ennyire félre lehet magyarázni. Ránézek, és tudom mit akarnak közölni, se több se kevesebb... Mi a f@..ér kell minden mögé mindenfélét látni és magyarázni? Ezér' (is) utálom őket mint a xart... Oszt' jónapot...
sorostalanság
2021. április 27. 09:37
Jelentkezzen már akit ez a f@sz "tanított" az egyetemen. Kíváncsi vagyok, hogy mit ? Ja, hogy nemmagyarbálint idejében ? Akkor már érthető miért került ki az egyetemről ennyi agyhalott idióta...
Dénia
2021. április 27. 09:31
Én nem értem, hogy hogy van pofátok a halálozások számán lovagolni napi szinten, mikor a legbrutálisabb harmadik hullám berobbanásának idején ezerrel kampányoltatok a keleti vakcinák ellen. Fele ennyi lenne beoltva, ha nem lennének a keleti vakcinák elérhetőek. Gerinek se jutott volna még, ha nincsen keleti vakcina, meg nem beszélitek róla le az idős nyugdíjasokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!