Az oltásellenesség nem jobboldali fortély, hanem baloldali vívmány

2021. április 25. 13:08

A baloldal ugyanolyan ostobán kezeli az oltáskampányt, mint néhány éve a migrációt.

2021. április 25. 13:08
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Pesti Srácok

„Múlttagadás régen és ma

Lapozzuk csak fel a régi újságokat! Orbán Viktor már 2015-ben arról beszélt, hogy Európának szigorítania kell a menekültpolitikáján. Erre Ujhelyi István Strasbourgban azt nyilatkozta, hogy az igazi probléma nem a bevándorlás, hanem a szegénység, ami ugyanúgy sújtja a francia muszlimokat és keresztényeket, a magyar cigányokat és svábokat, vagy éppen a romániai magyarokat. Hogy miért vont párhuzamot Ujhelyi az erdélyi magyarság és a párizsi muszlimok között az egy olyan kérdés, aminek megválaszolásához mélyinterjúk utáni komoly terápiás kezelésre lenne szükség. Hagyjuk is! Miközben a növekedő migráció egyre kézzelfoghatóbb fenyegetést jelentett a határainkon és a magyar kormány meghirdette az »országvédelmi akciótervet«, ami fizikai és jogi határvédelmet jelentett, a mi baloldalunk továbbra is tagadásban maradt. A mindig emlékezetes akciókra és mondatokra képes Kunhalmi Ágnes így fogalmazott: »A bevándorlás álprobléma, amit a Fidesz kreált«.

Az akkori baloldal félelmetesen lassan kapcsolt, annyira elvakította az O1G kampány és az, hogy mint az »ördögnek«, mindig ellene kell mondania a kormánynak, hogy szép lassan – önmagukon kívül – mindenki bevándorláspártinak tartotta őket. Mert azok voltak, bármennyire is tagadták a végére, bármilyen borzalmasan és sajnálatra méltóan gyenge volt a saját magukról alkotott önképük. A tudathasadás a 2018-as választásokra vált végletessé. Mikor az európai baloldal elismerte, hogy létezik migrációsválság, akkor a magyarországi ellenzék már azt is tagadta, hogy valaha a kerítés ellen lett volna.

(...)

Az oltásellenesség pedig szintén létezett

Habár az elmúlt négy hónapban százával jelentek meg olyan politikusi nyilatkozatok, ellenzéki gondolatok (?) és párt közlemények, melyek a keleti vakcinák, a regisztráció és az oltási terv ellen szóltak, ma mégis oltáspártinak vallja magát a baloldal. Ezernyi elbizonytalanító mondat, hergelés, álhír, pletyka után képesek azt állítani, hogy nem voltak sosem az oltás ellen! Pedig a logika nem csal! Ha én azt mondom, hogy valami rossz és arra kérlek téged, hogy te is tartsd azt rossznak, akkor én ellene vagy mellette vagyok? Na, ugye!

Majd azt üzenték, hogy: »Orbánék ne a magyar embereken kísérletezzenek!« És: »Azért nincs uniós vakcinánk, mert Orbán így akarta!«.

(...)

Az oltásellenesség nem jobbos találmány

Ahogy a bevándoláspártiság, úgy az oltásellenesség is valós, tapasztalatokon alapuló, bizonyítható politikai álláspont volt a baloldalon. Hiába tagadják, a dolgok azok, aminek látszanak. Nem kell hozzá metafizikai mélységeket megjárnunk, hogy bizonygassuk létezését. Az oltásellenesség azonban nem jobboldali találmány, trükk vagy politikai blöff, ahogy az sem volt az, hogy a baloldal bevándorláspárti volt és támadta a határzárat. A hazai ellenzék akkor és most is árgus szemekkel figyeli, hogy mit mond az európai baloldal. Sőt, drukkolnak annak, hogy valamelyik keleti vakcinával vagy az oltástervünkkel (amit a WHO külön kiemelt és megdicsért) történjen valami galiba. Mert, ha valami sajnálatos oknál fogva mégis lesz, akkor szemernyi kétségünk ne legyen: újra oltásellenesek lesznek. Az ellenzék ma éppen szóban oltáspárti és elfogadja a keleti vakcinát is (hisz ők is oltakoznak vele), de sóvárognak minden olyan hír után, amivel kikezdhetik a kormányt és az egészségügyet. Mindamellett burkoltan továbbra is támadják a keleti vakcinákat. Most nem az elutasítás, hanem a hatékonyság van éppen soron. Egy végső kérdés azonban továbbra is ott motoszkál a fejünkben. Ha a magyar szakemberek engedélyeznek egy vakcinát, az miért nem elég? Miért gondolja továbbra is úgy a baloldali ellenzék, hogy az uniós intézményekben dolgozó szakértőkben jobban meg lehet bízni, mint a magyar orvosokban? Mert az az oltásellenes kampány, amit az elmúlt időszakban vittek és aminek még ma is látjuk jeleit, pontosan azt bizonyítja, hogy nem csupán a kormányt, hanem a magyar egészségügyet is megsértik azzal, hogy bizalmatlanok. Még inkább, hogy bizalmatlanságot keltenek másokban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. április 27. 10:34
Amúgy az egész mögött az EU áll, nekik nem tetszik , hogy ilyen jól áll Magyarország átoltottságban, mert rámutat a brüsszeli vezetés hibáira. Tudjuk kiknek a kottájából játszik a moslék, egyértelmű a távoli vezérlés...
pollip
2021. április 26. 12:33
Ellenzék tette, mondta: - nem szavazta meg a virustorvenyt - ne regisztráljon senki, mert adatlopás meg ilyesmi - orosz vakcinával oltassák be magukat a fideszesek, mert emberkiserlet -kinai vakcina hamisítvány, teherautóról leesett, nem hatékony - szüntessék be a regisztrációt - diszkriminatív az oltást igazoló kártya Mindez a teljesség igénye nélkül.
Huncsi
2021. április 25. 23:19
Engem az érdekelne, hogy vajon, elnézve a Szombati esti elképesztő egymás heten-hátán lévő tömeget, többségüket maszk nélkül, ha ez megint berobbantja a járvány intenzitását, azért ki lesz a felelős? Persze azért az is ellenzék, meg az vendéglátósok meg azemberek mi? mi? A "Nagyszabadságharcos" most miért is nem állt bele a meccsbe? Szétkenjük a felelősséget, kis barátom?
Gombóc XVI. Artúr
2021. április 25. 20:05
Az, hogy valaki a keleti vakcinák, a regisztráció és az oltási terv ellen van, nem jelenti azt, hogy az oltás ellen van. Ezt csak a Párt és hű seggnyalói mondják ,mert mást már nem tudnak az ellenzékre kenni. Persze ennek megértéséhez 3-4-nél több agysejt kell. Akinek csak ennyi van, az elhiszi az ehhez hasonló pártközleményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!