A jó, a rossz – és az ellenzék?

2021. március 24. 08:03

A baloldal az oltások kapcsán ördögi meséket költ, melyeket aztán valóságként maga is elhisz.

2021. március 24. 08:03
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Abortuszpártiak és annak ellenzői tudják nagyon jól, hogy nem az egyedi határhelyzetekről szól a valódi vita, hanem hogy elfogadható-e kivételes tragédiából általános normát faragni, morálisan alátámasztható-e a halál kultúráját ünnepelni az élet helyett? A balliberálisok szerint igen, ugyanis nincs »jó« vagy »rossz«, pusztán szabadságjogok és önmegvalósítás. Az életparancs szívélyes jóemberkedéssel leplezett tagadása fut végig ugyanígy megannyi más ügyben, legyen szó migráció­ról, drogliberalizációról, eutanáziáról vagy genderőrületről. A liberális paradigma szerint senki sem védekezhet vagy érvelhet azzal, hogy mi a »jó« vagy mi a »rossz«, az egyéni döntés és a korlátlanság felülír mindent. Arról persze, hogy mi lesz (vagy mi lehetett volna) a Nyugat javainak bírvágyára ébresztett, lélekvesztőkbe szálló tömegekkel; az újabb és újabb kábítószerek fogságába esőkkel; a pubertáskori hóbort során hormonkezelésnek vagy nemátalakító műtétnek alávetett tinédzserekkel vagy a pillanatnyi életuntságukban az asszisztált halált választó emberekkel, persze már nem szól a fáma. Arra már nincs válasz, az efféle »kényeskedés« nem rontja meg a progresszió bukott angyalainak idegeit.

Ahogy különösebben a hazai baloldal sem zavartatja magát a valóságtól így járvány idején. A rosszról ugye meg kell magyarázni, hogy jó, így lett az »akik a nyitásról beszéltek, azok nem a nyitást szorgalmazták«, és így lett az oltásellenességből »oltáspártiság«. Ájtatos képpel teszik zálogba béketűrésüket, ha valaki felhívja a figyelmet arra, ez a csodálatosan sokszínű ellenzék hónapok óta az orosz és a kínai vakcina ellen hergel, indít petíciókat, beszél »bizonytalan háttérről«, »ellenőrizetlen kutatásokról«, »emberkísérletről«, teljesen egyértelműen arra játszva, hogy az emberek elbizonytalanítása az oltakozás lassulásához, ezáltal a korlátozó intézkedések meghosszabbításához, a bezártság okozta frusztrációk erősödéséhez vezet – ami nyilvánva­lóan hatással lehet a választási eredményekre is.

De nem, ez nem oltásellenesség, pusztán – ahogy a DK fogalmazott – az ellenzék »bizonyos vakcinák hatékonyságáról és biztonságáról nincs kellőképp meggyőződve, és ennek hangot is ad«. Még ez a gúnyolódással határos közöny is mutatja, hogy az élet iránti alázat másodlagos, ha valamilyen aktuális politikai hóbortról (formálisan éppen a kíváncsiság vágyának kielégítéséről) van szó. Igen, ha szemernyi esély is van arra, hogy a járványkezelés és oltakozás aláásása a kormány iránti bizalom megingatásához vezethet, akkor bizony az emberélet olcsónak minősül.

És miután megindokolták, hogy a rossz ­miért is jó, ami nem igaz, az miért igaz, és hogy a jó az valójában miért rossz, nem győznek önmagukra mint referenciapontra hivatkozni. Egyes vakcinákat szerintük ugyanis nemcsak azért kellene a) be sem szerezni; b) betiltani; de minimum c) használaton kívül helyezni, mert »zavarosak« vagy »veszélyesek«, hanem mert – most kapaszkodjanak meg – a lakosság bizalma azok iránt megingott! Ami persze nem így van (sőt), de azért ördögi, bolsevik trükknek jó. És tudják, mi a közös az ördögben és a bolsevikokban? A bevett ábrázolások szerint mindannyian vörösök.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. március 24. 14:14
Pártunk és kormányunk kiválóan irányítja az országot, mivel teljhatalma van az ellenzék csak a nyálát tudja verni. Ezüstérmesek vagyunk (EU) az oltottságban és az elhalálozásokban. Mindenről az ellenzék tehet, az esetleges havazásról is. 1 millió főre eső elhalálozások: Csehország 2355 Magyarország 1965 Bekgium 1958 Egyesült Királyság 1853 Olaszország 1753 Szlovákia 1683 USA 1675 Spanyolország 1577 Franciaország 1421 Románia 1172 Az ellenzék fegyveresekkel akadályozza meg az oltakozást, megszervezi az árvizet, nyáron a szárazságot, repülőgépekről rovarkártevőkkel árasztja el az országot, természetesen Soros irányításával. Az ellenzék tehet arról, hogy Laurentius barát közel 500 000 milliót kuporgatott össze a gázszerelésével.
dakotasámán
2021. március 24. 13:44
és így lett az oltásellenességből oltáspártiság. na hülyegyerek, emlékezet frissítés. zorbán még szeptember elején is maszk nélkül száguldozott, és azon sopánkodott, kár volt zárni tavasszal mert visszaesett a gazdaság. egy kis gyenge influenzáról beszélt, és még azt sem tudta mi az a vakcina. a virológusok akkoriban a szánni való hülyék kategóriájába tartoztak, aki védőoltásról beszélt az hazaáruló volt. ennyit az oltás pártiságról. persze nem zárt azóta sem, és primitív futballista agyának köszönhető a mostani katasztrófa, a napi 250 halott. érdekes módon a skandináv államokban a nyugati vakcinák alacsony száma ellenére sincs ekkora gáz. vagyis nem csak a beoltottság határozza meg a járvány kezelés sikerességét.
vajda
2021. március 24. 09:24
Kedves agyament fidernyák barátaim! Képzeljétek el, hogy ide téved a Mandinerre egy értelmes, alapvetően jobboldali, netán keresztény gondolkodású, ámde pártkötődés nélküli szavazó. Mit olvashat itt a magukat jobboldali, kormánypártinak valló nickektől? Anyád kiszart, kurva anyád, anyád megbaszom, anyád leszopott.... Gondoljátok, hogy ez vonzó lehet bárki számára is? Vagy ez a feladatotok, hogy elkergessetek innen minden értelmes, gondolkodó, esetleg a kormánypártokra szavazó embert? Mert akkor jól dolgoztok. Gratula!
I_Isti
2021. március 24. 09:09
Egyébként szerintem tök logikus a Szánthó-féle gondolatmenet. Ha tényleg összeomlana a magyar eü, akkor abba tényleg belebukhatnaazorbán. De ha nem sikerül ezt elérni még felszorzott hazugságokkal sem a függetlenjóoldalnak - a szélbaltól a széljobbig -, akkor viszont Viktoré a következő 10 év is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!