Jóléti rendszerváltást a nyugdíjasoknak!

2021. február 02. 11:28

A Fidesz által az országra erőltetett nyugdíjrendszer megbukott.

2021. február 02. 11:28
Schmuck Erzsébet
Népszava

„1956 óta 65 év telt el, ami egyben a nyugdíjkorhatár jelenleg Magyarországon. Tehát az a magyar polgártársunk, aki idén megy nyugdíjba, végigélte, végiggürcölte, végigküzdötte ezt a történelmi sorscsapásokkal tűzdelt 65 évet. Számíthat-e nyugodt, kiegyensúlyozott mindennapokra élete alkonyán? Mit várhat az államtól a becsülettel ledolgozott évtizedek után?   

Sajnos a kevésnél is kevesebbet. Ma Magyarországon több mint félmillió idős embertársunk kap havi 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat, ami még a létminimumot sem éri el. A KSH legújabb adatai szerint pedig 1,2 millióan 140 ezer forint alatti nyugdíjból élnek. Ebből a szerény összegből kellene fenntartani magukat, fizetni a rezsit, ételt venni, ruházkodni, és sajnos a gyógyszereiket is kifizetni.   

Nem nehéz belátni, hogy ez képtelenség, főleg, hogy az alapvető élelmiszerek árai a csillagos egekbe szöktek. A hazai gyümölcsök több mint húsz, a felvágottak és a kolbász több mint tíz százalékkal lettek drágábbak, és majdnem minden olyan termék ára az átlagos infláció felett emelkedett, amelyet az idős emberek fogyasztanak mindennapjaikban. Lehet, hogy a helikopterek és jachtok árai stagnálnak, de ez maximum a NER csúcsvezetőinek és oligarcháinak ad okot némi örömre.   

A Fidesz kormányzásának 11. évében nem bátorság kijelenteni, hogy a Fidesz által az országra erőltetett nyugdíjrendszer megbukott. Nem nyugdíjaspolitika az, amikor Orbán Viktor a nagygéci néninek zsebre dugott kézzel odaböki: ha úgy alakulnak a számok, akkor majd lehet, adok némi Erzsébet-utalványt karácsony előtt. Ez az idős emberek semmibe vétele és megalázása”.   

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. február 05. 08:44
Inkább Schmuck Bözsi bukott meg nem a nyugdÍjrendszer.
cooperator
2021. február 03. 08:23
EZ A RONDA LIBA MOST A NYUGDÍJASOK BUKSIJÁT SÍMOGATJA, HÁTHA LEESIK NEKIK EBBŐL NÉHÁNY SZAVAZAT...
Agnieszka
2021. február 02. 22:53
Jóléti rendszerváltás a gyermeket nevelő dolgozó adózóknak, a bölcsődei, óvodai dolgozóknak, általános iskolai, középiskolai, egyetemi oktatást végzőknek KELL. A nyugdíjasok megbecsülése nagyon szép és fontos, de az országot MÁR NEM ők viszik előre és az országra NAGYON ráfér az előmenetel. A nyugdíjas réteg inhomogén és nagyon változó, h. közülük ki mit tett le az ország asztalára.
matykox
2021. február 02. 21:10
Mindig elámulok, hogy lehet egy nőnek látszó lény ennyire szemétláda, mint ez az agyatlan liba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!