Az „ingyen pénz” egy jó módszer a gazdasági és szociális válság enyhítésére

2021. január 13. 13:05

Az USA-ban pozitívan hatott gyakorlatilag minden mutatóra beleértve a tőzsdéket is.

2021. január 13. 13:05
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Egészen meglepődtem így reggel. nagyon ritka az a magyar politikában, hogy egy párt okos, innovatív szakpolitikai javaslattal állt elő, ami nekem is tetszik. Bár nekem is van minimális problémám Fekete-Győr András és a Momentum javaslatával, amely 100 ezer forintot adna azoknak akik beolttatják magukat, de alapvetően ez egy nagyon jó irány.

Nyilván a problémám a javaslat jozefinista része amely a szabad döntést nem elősegítené, pénzügyi ösztönzővel, hanem azért olyan választás elé rakna embereket, amely nem választás sokak számára. Illetve a másik problémám, hogy az oltáshoz való hozzáférés így is nehézkes lesz, és ezzel még egy plusz pénzügyi támogatás is ettől a hozzáférésről függene.

De maga az »ingyen pénz« viszont egy jó módszer a gazdasági és szociális válság enyhítésére, és ha például az USA-ra nézünk annyira bevált a nyáron, hogy most már két párti támogatottsága van, és nemsokára jön a második kör. Az USA-ban a nyáron 2000 dollárt, tehát a magyarnál jóval nagyobb csekket kapott minden állampolgár (persze azért nem mindenki). Ennek a hatása a lecsúszás csökkenése, a fogyasztás és ezzel a teljes gazdaság felpörgetése volt. Pozitívan hatott gyakorlatilag minden mutatóra beleértve a tőzsdéket is.

Úgyhogy nem, hogy nem hülyeség egy válsághelyzetben ingyen pénzt adni, hanem jó gazdaságilag és jó a szegénység tüneti kezelésére, az eladósódás, a lecsúszás megállítására. Eléggé örülnék, ha a következő másfél évben több ilyen értelmes, megvitatható javaslattal állnának elő az ellenzéki pártok, vagy akár a Fidesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2021. január 13. 20:03
Kommunizmussal mindig az a baj hogy idővel elfogy az "ingyenpénz" a mások pénze
zakar zoltán béla
2021. január 13. 18:48
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhühehehehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Zsolt75
2021. január 13. 18:38
Az ingyenpénzről valahogy a tanácsadói fizetésed ugrik be...
csanaki
2021. január 13. 18:12
Nyomtass pénzt, borzas, és hintsd szét a népnek a mesevár ablakából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!