Tegyen meg mindent az ET pozíciójának megszilárdításáért

2020. december 09. 13:58

Nyílt levél Charles Michel, az Európai Tanács elnöke részére.

2020. december 09. 13:58
CÖF-CÖKA
MTI-OS

„Tisztelt Elnök Úr!

Legutóbbi levelünkben, amelyet áprilisban juttattunk el Önhöz, az Európai Unió súlyos intézményi válságát vetítette előre, amely prognózisunk utóbb legnagyobb sajnálatunkra beigazolódott.

Júniusban az állam és kormányfőket tömörítő Európai Tanács megállapodott a keretköltségvetésről és a déli tagállamokat megsegítő helyreállítási alapról, azzal, hogy nem kötik sem egyiket, sem másikat politikai feltételekhez, pl. homályos, meghatározatlan jogállamisági szempontokhoz.

Azt látjuk, hogy az érintett a határozott és egyértelmű döntést az Európai Parlament a Bizottság asszisztenciája mellett minden erejével felül kívánja írni, holott erre megítélésünk szerin nincs jogalapja. Kilépve ugyanis az »együttdöntési eljárás« kereteiből, számos jel arra utal, hogy a Parlament egyedül kívánja a fenti kérdésekben kimondani a végső szót.

Jóllehet az Alapszerződéseknek megfelelően a Tanács az a szerv, amely meghatározza az EU politikai prioritásait és tevékenységének általános irányvonalát, ma úgy érezheti az európai polgárok többsége, hogy tekintélye megrendült, hatásköre aggasztóan lecsökkent.

Ennek megfelelően arra kérjük a Tisztelt Elnök Urat, hogy különösen az elkövetkező néhány napban – a szervezet közép- és hosszú távú érdekeit szem előtt tartva – tegyen meg mindent az Európai Tanács pozíciójának megszilárdításáért és az intézmény méltóságának helyreállításáért – szolgálva ezzel az uniós polgárok és választott vezetőik érdekeit, ezáltal is hozzájárulva az Európai Unió fennmaradásának és az integráció sikerességének biztosításához.

Tisztelettel: A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) kuratóriuma, több ezer szellemi honvédő képviseletében”

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. december 09. 19:04
Ultimátum a vezíreknek ! Ultima racio regum. Ezt véssük ágyúinkba. Non datur tercium . Ezt véssük kardjainkba. Eb ura fakó.
Pelso j.
2020. december 09. 14:26
Ezek azért vannak tartva, hogy a párt egyik primitív szócsöveként vagy kéthavonta megírjanak egy abszolút jelentéktelen, az ország számára haszontalan, tartalmában nevetséges levelet? Ez a mihaszna üzengetés a fidesz diplomáciája? Inkább a kisvasutat hosszabbítsuk meg abból pénzből.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 09. 14:13
Minden tiszteletem a közpénzből végzett PR-buzgólkodást kimaxoló CÖF-COKÁ-é. De igazán találhattak volna maguknak olyan nevet, ami nem hasonlít taknyos tüsszentéssel keresztezett disznóröfögésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!