Mélyállam, hálózat vagy komprádorok?

2020. december 18. 16:11

Schiffer András attól fél, hogy az Orbán-kormány a nyilvánosság előtt mélyállami jellegű egyetemekkel tör hosszú távú hatalomra?

2020. december 18. 16:11
Csizmadia Tamás
PestiSrácok.hu

„Schiffer tehát felveti, hogy az új alaptörvény-módosítás lehetővé teszi a közalapítványok közvetlen politikai hatalom alóli mentesítését, s ez, mint olyan, per definitionem abba az irányba vezet, hogy a jelenlegi jobboldali politikai elit egy olyan mélyállamot vezetne be, amely a saját hatalmát bebetonozná. Érdekes felvetés, meg kell hagyni. Érdemes megvizsgálni, milyen területeken vetette be az Orbán-kormány a közalapítványokat. Segítségül kell hívnunk a törvényi szöveget: A közalapítványok a nevelési-oktatási, felsőoktatási, egészségügyi, karitatív, szociális, család-, gyermek- és ifjúságvédelmi, kulturális vagy sporttevékenységek finanszírozása, illetve támogatása vagy ilyen tevékenységet ellátó intézmények fenntartása és működtetése területén működnek főszabályként.

Eddig, amit láttunk, ahol elkezdtek működni az a felsőoktatás. Tehát a »NER« új »mélyállama« ezek szerint az egyetemek területén támad. A születésükről sajtócikkek garmadája szól. Így fel kell vetnünk a kérdést: Schiffer András attól fél, hogy az Orbán-kormány a nyilvánosság előtt mélyállami jellegű egyetemekkel tör hosszú távú hatalomra? Az egyetemek, ösztöndíjak, kulturális intézmények sötét, rejtett összeesküvése előtt állunk tehát, amelyek Schiffer szerint ugyanolyan hatalompolitikai veszélyt rejtenek a jövőben magukban, mint mondjuk egy KGB.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2020. december 19. 07:52
Schiffer egy idióta nagyokoskodó.
zolizolizoltan
2020. december 19. 07:28
Orbán a mamelukjaival tör hatalomra, mindenhova beteszi őket, ahol a hatalmát ellenőrízhetné a magyar nép.
billwilson
2020. december 18. 17:28
ne félj haver, az egyetemek csak a kezdet. majd mindenféle közfeladatot is át lehet adni alapítványoknak, a Lezsák féle projekt a prototípus
Szuverén maffiaállam
2020. december 18. 17:16
Miért privatizáljátok a nemzeti felsőoktatást? Ez az erős állam? Másrészt az MNB alapítványoknál mál láttuk, hogyan veszti el a közpénz "közpénz"-jellegét. Legalizáltátok a tákolmányban a nemváltó genderforintot, ami közpénzből magánpénz lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!