Populista blöff a kormány szombati határozata

2020. november 14. 22:53

Ha a kormány valóban segíteni akarna, akkor az összes hazai diákot ingyenes internetben részesítené.

2020. november 14. 22:53
Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom
MTI-OS

„Az ISZOMM ténylegesen ingyenes internetet akar a diákságnak. Az IgenSzolidaritás álláspontja szerint ha a kormány valóban segíteni akarna, akkor az összes hazai diákot ingyenes internetben részesítené, s nem csupán 30 napra, hanem egyszer s mindenkorra, de legeslegkevesebb a rendkívüli hatalmának végéig, azaz a vészhelyzet teljes időtartamára.

Az IgenSzolidaritás lényegében populista blöffnek tekinti a kormány szombati határozatát, amelynek célja a középiskolás diákokat és oktatóikat 30 napos ingyenes internet-szolgáltatással kecsegtetni. A rendelet hibás, mert életszerűtlen, továbbá a kedvezményt csupán szűk 30 napra ígéri. A rendelet leginkább azért hibás, mert csak ideológiailag idealizált családokat részesíti kedvezményben. Azon családok, amelyek valamelyik tagjának mobiltelefonjához rendelt ún. mobil internet (router) segítségével jutnak ilyen szolgáltatáshoz, ugyancsak kimaradnak a kedvezményezettek sorából.Az IgenSzolidaritás álláspontja szerint ha a kormány valóban segíteni akarna, akkor az összes hazai diákot ingyenes internetben részesítené, s nem csupán 30 napra, hanem egyszer s mindenkorra, de legeslegkevesebb a rendkívüli hatalmának végéig, azaz a vészhelyzet teljes időtartamára. Ennek bonyolításához semmi másra nem lenne szükség, mint minden egyes oktatási azonosító számhoz egy digitális vouchert rendelni, és kész!

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom”

(MTI-OS)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basisolder
2020. november 15. 18:30
Ami tény az ország egy tekintélyes részén nincs vezetékes internet! A másik, hogy csak jelenleg is élő szerződéshez tartozik az "ingyenesség"! Pont azoknak nem segít a rendelet, akiknek kellene! Vidék (a mi településrészünkön két utcában van a leggyengébb, telefondrót alapú net, a maradék 8-ban az sincs) és különösen tanyavilág, illetve a szegény aki nem engedhette meg magának!
matykox
2020. november 15. 14:47
Na igyatok még egyet erre.
Kiscsillag
2020. november 15. 14:03
Megszólalt az eszem-ISZOM, az alkoholisták pártja.
Zsolt75
2020. november 15. 12:23
Akkor jönnétek azzal, hogy a kormány a gazdagokat támogatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!