Nehezített pálya

2020. november 07. 07:10

Barack Obama elnöksége alatt Magyarországgal és a régiónkkal úgy bántak, mintha gyarmati országok lennénk.

2020. november 07. 07:10
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Nagyon-nagyon fontos szempont az is, hogy Donald Trump elnöksége alatt megadták a tiszteletet Magyarországnak. A hónap elején elbúcsúzó nagykövet, David B. Cornstein a legritkább esetben fogalmazott meg kritikát nyíltan, egészen más hangot ütött meg, mint több elődje. Az amerikai diplomáciai gépezet sok zugából persze jöttek még barátságtalan jelzések.

Jól emlékszünk még erre. Barack Obama elnöksége alatt Magyarországgal és a régiónkkal úgy bántak, mintha gyarmati országok lennénk, másodrendűek, akiket ki lehet oktatni, meg lehet alázni. A diplomáciai képviselet vezetője tarthatott olyan nyilvános előadásokat, amelyekben a kormányt bírálta, sőt ellenzéki tüntetéseken is felvonulhatott.

Nem hiányzik ez nekünk. Nem hiányzik Victoria Nuland sem, aki egy kiszivárgott felvételen a kijevi amerikai nagykövettel tárgyalta meg vulgáris stílusban, kikből raknák össze az ukrán kormányt, és ne legyenek illúzióink, ha Magyarországnak nem lenne stabil kormánya, pont így akartak volna mazsolázgatni az ellenzéki kínálatból.

Ha Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke, visszakerülünk a nehezített pályára. Rengeteg a kérdés az elnökségével kapcsolatban, például az, hogy az idős, gyakran zavartan beszélő politikus kitölti-e hivatali idejét, vagy átadja a helyét Kamala Harrisnek. Az egészen biztosan aggasztó már előre is, hogy tudjuk, kik bátorodnának fel a megválasztásától. A külföldi beavatkozásról ábrándozó magyar balliberálisok, az amerikai utcákon romboló csőcselék és még sorolhatnánk.

Megnyugtatóbb lenne magyar szempontból, ha Trump folytatná, de azért nem kell félteni bennünket. Ahogy az amerikaiak dolga eldönteni, ki kormányozza őket, úgy a magyarok döntenek a magyar kormányról is – nem más.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tacsi90
2020. november 07. 17:28
Ha nem lennél ilyen ostoba cicám tudhatnád, hogy az USA velünk mindíg is gyarmatként bánt, mint a többi kelet-európai állammal.
MayorAnna
2020. november 07. 16:09
"Barack Obama elnöksége alatt Magyarországgal és a régiónkkal úgy bántak, mintha gyarmati országok lennénk." Érthető, egy néger komplexusának köszönhetően. Ugyanabból a kompenzálási kényszerből vezethető le, mint az európai autók, és a Heineken favorizálása részükről. Mintha ezek által ki tudnának bújni a bőrükből...
nemecsekerno_007
2020. november 07. 10:49
Meglátjuk mi lesz. Keményebb időket is átvészeltünk. Amúgy a fontosabb az EU-s költségvetés elfogadása jogállami bohóckodás nélkül. Akkor lesz elég pénz ,,kezelni,, az ügynök-ellenzéket.
péterx
2020. november 07. 10:19
Nehezebb lesz Bidennel mint Trump idején. Viszont a Godfriend-éra tanulságai, tapasztalatai egy kicsit minket is felkészültebbé tettek az ilyen imperialista intervenció kezelésében. Majd meglátjuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!