Kamuzik a kormány a kamupártokról

2020. november 12. 16:50

A listaállítási szabályok buherálása kizárólag hatalomtechnikai trükközésre jó.

2020. november 12. 16:50
Schiffer András
Schiffer András
Index

„A mostani törvénymódosítási javaslattal egyetlen baj van: kamu. Pont ahhoz nincsen semmi köze, amiről az indoklás szól. Nyilvánvalóan alkalmatlan eszköz a kamupártok kiszűrésére.

Ha a kormánynak valóban az lenne a célja, amiről az indokolás regél, eleve nem a választási rendszert szabályozó választójogi, hanem a választási eljárási törvény [3] idevágó passzusain, és azok végrehajtási szabályain faragna. Jelenleg a választópolgár végtelen számú ajánlást adhat különböző jelölőszervezetek jelöltjeire. Ha valóban többes jelölés működne, akkor az egy választópolgár által adható ajánlások számát a törvény limitálná, és a választópolgár számára rendelkezésre álló szűkös keret eleve rostálná a szereplőket. Ha pedig a választópolgár ezt a szűkös keretet személyre szóló kóddal és hamisíthatatlan vízjellel ellátott 5-10 darab szelvény formájában kapná meg, a rendszer könnyedén visszakereshetővé tenné az ajánlás forrását. Azt pedig évek óta fel nem foghatom, hogy amíg a rendőrség vagy a bankrendszer ma már professzionálisan ellenőrzi az aláírások hitelességét, ugyanezzel a technológiával miért nem szerelik fel a választási szerveket, amelyek vitás esetekben pillanatok alatt győződhetnének meg a szignók hitelességéről. A limitált többes jelölés, a választópolgárra visszavezethető, nem hamisítható ajánlószelvények és az aláírás-ellenőrzési rendszer triásza garantáltan száműzné a lehúzásban utazó kamupártokat (bizniszpártokat, rablópártokat, törpepártokat stb.).

A listaállítási szabályok buherálása viszont kizárólag hatalomtechnikai trükközésre jó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kpee
2020. november 13. 16:10
Magam részéről Schiffernek nem hiszek. Szakasits Árpád kommunista nagypapával....
Aerion
2020. november 13. 13:24
Az előbbiekhez kapcsolódóan, hogy miért nem beszélhetnek a fentiekben nevesítettekről a kommunisták, mert nincs közös programjuk. A közös program nem egy összeollózott papírfecni, hanem számonkérhetőségi dokumentum. Ha valaki ezt aláírja, pártvezetőként, akár egyénileg azzal vállalja annak tartalmát - és ha nem tartja be, márpedig kurvaisten, hogy nem tartják be, annak következményeivel is számolni kell. Kalkulálhatnak úgy, hogy ez se számít, mert van a fidesz, és ellenük minden megengedett, a választók félrevezetése is. De akkor is szembe kell nézni a döntéseikkel. És milyen döntések várhatók? Minden olyasmi, amit a méinsztírm nemzetközi kommunizmus megkövetel. Buziházasság, elembétékú propaganda az óvodáktól az egyetemekig, nemzetközi migrációs paktumok aláírása, tömeges migránsbefogadás, adóemelés, új adónemek kivetése, családtámogatási rendszer megszüntetése, segélyezés munka helyett, az újonnan betelepítettek, cigányok depriváltak eltartása növekvő adóterhek mellett a magyar középrétegre súlyozódik majd. Akármi lesz a programjukba írva, az fog történni, amit az előző mondatban leírtam. Csakhogy ezzel a programmal a saját szavazótáboruk többsége sem ért egyet, az csak az orbánegygeciben osztatlan. És itt lép be a terror, akár fegyveres erővel is, amivel majd a hatalmukat fenn kívánják tartani. És kiderül, hogy a fegyveres hatalomfenntartás nemhogy demokrácia, vagy jogellenes, hanem egyenesen jogállami követelmény, amit ünnepelve tapsolnak majd meg brüsszeliták.
atila68
2020. november 13. 13:12
Soha nem fogom magamnak megbocsátani, hogy egyszer, egyetlen egyszer odaadtam neked a kopogtatócédulám. Olyan közéleti celebek szabadultak el a Parlamentben akikre nincs bocsánat.
Aerion
2020. november 13. 12:27
A listaállításhoz elegendő számú valós ajánlást kell összegyűjteni. Ha egy párt kamuból létezik, honnan van ehhez a szükséges infrastruktúrája, humánállománya, és ha nincs, de mégis megszerzi az elegendő számú ajánlást, mitől ne lenne könnyű kiszűrni ezeket, hogy esetleg tán valaki más segítette őket? Szerintem ez egy nagyon hatékony szabályzási változtatás. Az persze lehet, hogy ez hazavágja az olyan kamupártokat, karácsonyostul, mint a párbeszéd, vagy jelen formájára süllyedve akár az elempé, de ezzel a magyar politikai paletta csak nyerhet, mert tisztulni fog. A tisztelt kommunista ellenzék részéről egyébként azonnal megjelent a helyes megoldás: egyetlen választás pártba való tömörülés. Ez egy valódi néppárt lenne, csak az ahhoz szükséges alapvető érték-kötőszövetek nélkül, kivéve, ha az orbánegygecit nem tekintjük annak. De ez se teljesen egyértelmű, mert a választóik annak tekintik. Nekünk azonban nem addig kell látnunk, hogy mi lesz elég a szavazófülkében, hanem arra, ami utána jön. Erre már nem lesz elég. Úgyhogy a fideszes törvénymódosítás mégiscsak coki nekik. Csak ezt nem mondhatják el, úgyhogy duplán coki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!