Állandóan gyötrő kérdés, hogy miért érdekes bárkinek is a véleményem

2020. november 16. 10:31

Borzalmas, undorító képződmény az új Index. Interjú.

2020. november 16. 10:31
Szily László
Szily László
Azonnali

Menjünk vissza egy kicsit az Indexhez, de nem a régihez, hanem az újhoz. Írnál az régi-új Indexre, ha felkérnének?

Dehogyis. Nyilvánvalóan nem.

Miért nem?

Mert egy borzalmas, undorító képződmény az új Index. Máig nagyon szomorúvá tesz, és különösen borzasztó személyesen is, hogy olyan emberek alapították ezt az új Indexet, akik ott voltak velünk a jó, becsületes, normál újságírást csináló, nemhogy vállalható, hanem csodás Index elején, és most ezt az undorító dolgot futtatják ugyanezen a néven. Az aktív fájdalmon már túltettem magam, de még most is összeszorul a gyomrom, ha rágondolok.

A 444-en jelentek meg arról cikkek, hogy ezek az emberek a Fidesz tervét hajtják végre. Ezt te is így gondolod?

A cselekedeteik végeredménye természetesen az lett – és itt most nyilvánvalóan Gerényi Gáborra (aki az Azonnali kisebbségi tulajdonosa – a szerk.) és Bodolai Lászlóra gondolok. Biztos vagyok benne, hogy ez egy tök bonyolult sztori, és nem gondolom, hogy feltétlenül volt egy olyan pillanat, amikor az ördögi Fidesz-központban azt mondták nekik, hogy figyeljetek, akkor most álljatok át a sötét oldalra, és tevékenykedjetek azon, hogy ebből a lapból a Fidesz érdekeinek megfelelő lap legyen – de a végeredmény ez lett. És még a drámai eseménysor vége felé is volt egy csomó olyan pillanat, ahol ha a lehető legjóindulatúbb vagyok és azt mondom, hogy a szereplők tényleg csak jót akartak, hogy az Index a nagy nyomás ellenére is megmaradhasson valamilyen formában, akkor is volt jónéhány olyan pontja ennek a sztorinak, amikor ki lehetett volna lépni belőle, felmondani, visszamondani.

Az, hogy ezek után nemhogy nem léptek ki, hanem felépítették ezt az új Indexet, aminek ugye egy, a Fidesz vezetésébe korábban is direktben bekötött ember az egyik főszerkesztő-helyettese… (Az illetőnek, Balogh Ákos Gergelynek azóta felmondtak az Indexnél – Azonnali.) Teljesen mindegy, hogy mikortól dolgoztak, meg kitől kapták az utasításokat, azt kell megnézni, hogy mi lett belőle és kikkel. Nagyon sok eleme volt, hogy miért volt jó ott dolgozni, és miért volt olyan sok embernek jó olvasni az Indexet, de ezek közül abszolút nem az utolsó volt az, hogy jól író, tehetséges emberek írták. Ezt a fidelitasos iskolaújság-paródiát olvasni viszont, amivé változott, arcpirító és kellemetlen. Azért is olvasom nagyon keveset, mert szekunder szégyenrohamok fognak el, ha véletlenül ránézek.

Tartalmilag is érzékelhető az irányváltás?

Hogyne lenne érzékelhető. Folyamatosan, egy az egyben, mindenféle reflexió nélkül vesznek át fideszes üzeneteket, fideszes politikusoknak a különböző közösségi médiás megnyilvánulásait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. november 16. 19:42
"Folyamatosan, egy az egyben, mindenféle reflexió nélkül vesznek át fideszes üzeneteket, fideszes politikusoknak a különböző közösségi médiás megnyilvánulásait." Engem is elfog a szekunder szégyen, mikor ilyen körmönfontan fogalmazzák meg azt a megfigyelhető folyamatot, aminek a neve: "a valóságtagadás abbahagyása".
Gullwing
2020. november 16. 18:21
Tévedsz, nem érdekel a véleményed, most is űgy írom ide hogy a címen kívűl semmit nem olvastam tőled: LESZARLAK a véleményeddel együtt.
NTLLK
2020. november 16. 15:23
Gyötrő kérdés, hogy miért érdekes bárkinek is a véleményem? Ugyanez a kérdés gyötör többeket! Miért érdekes ennek a fakalapnak a véleménye?
tölgy
2020. november 16. 15:06
Szili, szili, te, mint jó, becsületes újságíró? Röhej! Aki a 444-re írogat az ennek pont az ellenkezője! Hazzzug, alattomos, aljas, dubajos (igazi prosti) médiamunkás, akinek a véleményére én bizonyosan nem adok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!