A kormány járványkezelése kudarcot vallott

2020. november 05. 07:55

Ma lakosságarányosan Európa legrosszabb helyzetű országai közé tartozunk.

2020. november 05. 07:55
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség javaslatai a járvány kezelésére.

Szeptember közepén Orbán Viktor kijelentette, hogy »a járvány második hulláma idején elsősorban nem a megbetegedések számára, hanem a halálozásokra kell odafigyelni«. Ha ezt tesszük, akkor világosan látszik, hogy a kormány járványkezelése kudarcot vallott. Ma lakosságarányosan Európa legrosszabb helyzetű országai közé tartozunk. Ma a napi átlagos halálozás negyedére rúg a koronavírus miatti halálozások száma. Ha ez a trend folytatódik, akkor naponta több mint 100-150 ember fogja életét veszteni a koronavírus miatt. Ez nem az a szint többé, amire bárki legyinthet, és a kormány sem intézheti el annyival, hogy a felelősséget »egyéni védekezés« címén egy az egyben a lakosságra hárítja. Mi most egy járványkezelő csomagban kezdeményezzük azokat az intézkedéseket, amelyeket egy felelős kormánynak meg kellene hoznia.

Képviselői csoportunk kezdeményezi:

1. A veszélyeztetett csoportok kiemelt védelmét. A veszélyeztetett korcsoportba tartozók és a krónikus betegségben szenvedők számára biztosítani kell a távmunka lehetőségét, vagy ennek lehetetlensége esetén a rendkívüli fizetett szabadságot. Az önkormányzatok igény esetén biztosítsák a bevásárlást és a gyógyszerek beszerzését az idősek és krónikus betegek számára.

2. A frontvonalban dolgozók rendszeres tesztelését. Az óvodák, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények dolgozói számára biztosítani kell a rendszeres tesztelést, és a központi koronavírus oldalon naprakészen elérhetővé kell tenni az intézmények fertőzöttségi adatait. A fertőzöttnek bizonyult munkavállalók kapjanak 100%-os táppénzt.

3. Járványkezelést az oktatásban. Folytassanak kiterjedt tesztelést és kontaktkutatást. Biztosítsák az intézményvezetők döntési jogát a távoktatás elrendelésére, és nyújtsanak nagyobb segítséget az otthoni tanulásban.  A veszélyeztetett csoportokba tartozó pedagógusok tarthassák meg óráikat online. A gyermekükkel otthon maradó szülők kapjanak bértámogatást. A középiskolákban, szakképző intézményekben és az egyetemeken rendeljék el az online oktatást.

4. Tömegrendezvények korlátozása. Rendeljék el a sportesemények kötelező zártkapus lebonyolítását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2020. november 05. 16:13
Hiába pedálozol Ákos, Jákob megelőzött.
KBA98
2020. november 05. 13:01
Ha ők lennének hatalmon, hol tartanánk?
Vizi369
2020. november 05. 12:24
Hadházy, te a zoknis mutatványod óta semmilyen értelemben nem számítasz mérvadó politikusnak, egy igénytelen senki vagy.
makapaka2
2020. november 05. 11:39
Ez a ripacs lófaxdoktor is a járványnak drukkol, hogy pofázhasson a kormány ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!