Néhány gondolat a ma bejelentett orvosi béremelés kapcsán

2020. október 03. 19:38

Elképesztő módon szét fog szakadni a közalkalmazotti bértábla.

2020. október 03. 19:38
Bencsik János
Facebook

1. Régóta esedékes volt, az érintettek teljes joggal várták és meg is érdemlik. A járvány elhúzódása miatt ráadásul tovább erősödik a nyugati országok elszívó hatása, akik maguk is híján vannak a szakképzett egészségügyi dolgozóknak. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk.

2. A kívánt pozitív hatás ezzel együtt sem biztos, hogy garantált. Az orvosi bérek duplájára emelése közben ugyanis az ápolók és szakdolgozók fizetése csupán egyötödével fog nőni, ami elviselhetetlenné fokozhatja a már most is meglévő bérfeszültségeket.

3. Elképesztő módon szét fog szakadni a közalkalmazotti bértábla. A kormánynak egy világjárvány kellett ahhoz, hogy rájöjjön, tarthatatlan az orvosok és ápolók bére. Vajon milyen globális kataklizmának kell elkövetkeznie ahhoz, hogy végre a tanárok, tanítók, bölcsőde- és óvodapedagógusok, kulturális dolgozók, hivatalnokok, rendfenntartók, önkormányzati dolgozók, valamint a szintén emberfeletti munkát végző szociális dolgozók végre meg tudjanak élni a fizetésükből?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2020. október 04. 19:59
az mindig nagyon jó móka, amikor egy ilyen buta, vidéki, büfészakos bölcsészfiú okos akar lenni komoly dolgokban. elképesztő módon nagy a különbség a "közalkalmazottak" és az orvos közalkalmazottak képzettsége, társadalom-hasznossága, a munkájuk jellege és a rájuk terhelődő felelősség és nyomás terén. talán kérdezzék meg azt az elmebeteg vigyorgó szövetségesüket, a cseh katkát, hogy milyen az, amikor valaki bár elvégzi az egyetemet, talán még szakvizsgát is le tud tenni, de nem tud orvosként praktizálni, mert nem bírja a nyomást, meg a vért, meg fél belevágni, vagy beleszúrni emberbe. eddig alacsony volt a bérük, az volt a baj, most megemelik, akkor meg az a baj. ennek itt nagyon ideje volt, a bencsik-féle semmirekellőkre meg semmi szükségünk nem lenne.
Akitlosz
2020. október 04. 18:14
Ha nincsen béremelés, akkor az a baj. Ha van béremelés, akkor az a baj.
dglaj
2020. október 04. 14:35
bencsik öcsinek: savanyú a szőlő?
makapaka2
2020. október 04. 12:24
Teljesen jogos a béremelés. Még így is aránytalanul kevesebb lesz sokuknak, , mint a parlamenti képviselőké, akiknek nincs a kezében az emberek élete, és sokan közülük, csak ócska ripacsként viselkednek a Parlamentben, érdemi munka nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!