Hát ez a demokrácia nem?

2020. október 04. 14:40

Szerintem tök jó, hogy a kétfarkú kutya párt 22-ben önálló listán és önálló jelöltekkel indul.

2020. október 04. 14:40
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Annak meg külön örülök, hogy az országos lista állításhoz elengedő számú kb 30 jelölttel indulnak el Kovács Gergőék, nekem mint egy remélhetőleg létrejövő ellenzéki összefogás elkötelezett szavazójának ez tök nagy gesztus, hogy lesz 76 körzet ahol nem állítanak jelöltet (hogy miért lásd lejjebb). És még mielőtt az előző okfejtést tovább folytatnám azért elmondom, nekem is van bőven gondom ennek az összefogásnak a pártjaival (meg jelöltjeivel, lásd Bíró László), van benne nem is egy párt akire biztos nem szavaznék, ha külön indulna. Ellenben van több olyan párt is amire leszavaznék és azt gondolom, ők fékjei tudnak lenni azoknak a pártoknak akikre nem szavaznék egy kormányzás esetén.

De azt is gondolom, hogy például az az orvosi béremelés amit ma Orbán Viktor az Orvosi kamara nyomására bejelentett nagyon helyesen (köszi OV, már kellett!), ha a mostani ellenzék kormányozna már rég megtörtént volna. Szerintem ez a 6 párt látva például a Fidesz koronavírus-járvány teljesítményét, vagy a gazdaság szerkezetét jelenleg, nem fog rosszabb teljesítményt nyújtani, mint a mostani kormány. (Persze Kánaán nem lesz egy ellenzéki győzelemtől 33-ben, de majd egyszer érvelek emellett rendesebben)De visszatérve a kutyapártra, ha el akarnak indulni, miért ne tegyék meg? Ha lesz 5 százaléknyi szavazójuk jussanak be a parlamentbe. Hát ez a demokrácia nem?

Nyilván egyébként nem, mert a jelenlegi rendszerben egy parlamenten kívüli pártnak vagy egy a két nagy blokkon kívüli pártnak sokkal nehezebb bejutni. De igen, ha elérik az 5 százalékot akkor ott a helyük a parlamentben.Hogy ezzel elvesznek listás szavazatokat az ellenzéktől? Szerintem ez minimális számú lesz, meg hát aszerint az értelmezés szerint, ami egy választás értelmezése, hogy akik rájuk szavaznak, azok rájuk szavaznak pont 0. Ha elvesznek szavazót az ellenzéktől, az az ellenzék hibája lesz, mert rosszul kampányoltak.A félreértések elkerülése végett, aki nem az ellenzékre szavaz, az nem a Fideszre szavaz, hanem egyszerűen tényleg csak nem az ellenzékre szavaz.

Ellenben szerintem olyanok nagyon sokan lesznek, akik listán behúzzák a kétfarkúra, egyéniben pedig az ellenzéki jelöltre. Főleg, ha lesz előválasztás és lesznek jó jelöltek. Ebben az esetben viszont a kétfarkú megjelenése a szavazólapon pont valószínűleg inkább az ellenzéket segíti.Összességében pedig valljuk be elég mókás lenne pár kétfarkú képviselő a magyar parlamentben. Szerintem jót tenne a színvonalnak abszolút.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flóramama
2020. október 05. 09:29
911 jámborka?
zuriktodor
2020. október 04. 19:26
a városházi kádermunkádat rendesen elvégzed? ja, nem. még sosem dolgoztál. de hülyeségeket van időd írogatni.
Akitlosz
2020. október 04. 18:33
"mert a jelenlegi rendszerben egy parlamenten kívüli pártnak vagy egy a két nagy blokkon kívüli pártnak sokkal nehezebb bejutni." Csakhogy van illetve csak lenne egy viszonylag jelentős olyan szavazóréteg, akiknek egyik "két nagy blokk" sem tetszik. Ők nem nagyon tudnak jó szívvel szavazni, mert nincsen kire, őket egyik párt sem akarja képviselni. A Jobbik 20% felett volt, ameddig valódi alternatívának láttatta magát. Az MDF 24%-os támogatottsággal már választást nyert. Csak szemfényvesztés a többpártrendszer, ha némelyik párt mind egyforma és nem kínálnak a pártok valódi alternatívákat a szavazóknak. Megmondom , hogy mi lesz 2022. után. Köztársaság. NATO. EU. Tök mindegy, hogy ki nyer, akkor is. Maximum annyi a tét, hogy SZJA mentes legyen-e a minimálbér hatalmas SZJA kulcsok mellett vagy ne legyen SZJA mentes a minimálbér azonos kulcs mellett. Vagy hogy legyen-e az országnak pár tíz tankja, vagy inkább önkéntes leszerelést hajtson végre és úgy várja a hódítókat. De ez már még annyira sem mozgatja meg a választókat, mint az előbbi kérdés.
Akitlosz
2020. október 04. 18:24
"Annak meg külön örülök, hogy az országos lista állításhoz elengedő számú kb 30 jelölttel indulnak el Kovács Gergőék, nekem mint egy remélhetőleg létrejövő ellenzéki összefogás elkötelezett szavazójának ez tök nagy gesztus, hogy lesz 76 körzet ahol nem állítanak jelöltet (hogy miért lásd lejjebb)." Magyarul el is indulnak a választáson meg nem is. Egy párt, még ha vicc is, tegyen meg minden tőle telhetőt a győzelemért, különben még komolytalan pártnak is komolytalan. Az igazi nagy poén, a legnagyobb poén ugyanis az lenne, ha a Kétfarkú Kutyapárt nyerné meg a választást. Így azonban, hogy igazából el sem indul azon, ez még elméletileg is közel van a lehetetlenhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!