Át kéne gondolni, elég-e annyi üzenetnek, hogy mocskos Fidesz

2020. október 11. 21:48

Egész nap azon gondolkoztam, hogy ha nyer Bíró, akkor elővegyem-e a hányózacskót.

2020. október 11. 21:48
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Koncz Zsófia nyerte a borsod 6-os Tiszaújváros-Szerencs időközi választást. Gratulálok neki, mert kőkemény kampányban nyert.

Őszintén egész nap azon gondolkoztam, hogy ha nyer bíró akkor elővegyem-e a hányó zacskót. Nagyon szoros lett a vége. Az ellenzék rosszabbul szerepelt, mint a 2018-as számai abszolút értékben, viszont az alacsony részvételhez képest jobban, és jobban az önkormányzati választás megyei listás részvételéhez képest. ha pedig azt nézzük 18 óta a közvéleménykutatásokban nőtt a Fidesz, akkor inkább a realitás. Persze a lényeg, hogy nem nyert. Pedig Szabó Gábor volt Jobbik párigazgató vezetésével kőkemény kampányt nyomtak.

Fent azért említem a hányózacskót, mert nyilván örültem volna a Fideszes vereségnek, de nem örültem volna annak, hogy Bíró Lászlóból képviselő lett.

Bár őszintén ebben az országban azt is eltudom képzelni, hogy a zsidózás és a cigányozás nem vette el szavazatot az ellenzéktől, de talán ilyen szoros vereség után érdemes elgondolkodnia az ellenzéknek azon, hogy milyen jelölteket indít, hogy ha kiválaszt egy jelöltet a bejelentés előtt átvilágítja, vagy hogy tényleg előválasztáson választja ki a jelöltjeit.

Pluszban azt is át kéne gondolni elég-e annyi üzenetnek, hogy mocskos Fidesz, főleg ha az akkora kamu mint ebben a kampányban a kétharmad lebontása.

Ez az ellenzéki vereség sajnos arra pont nem jó, hogy eldöntse pro vagy kontra a nagy összefogás vitákat (pedig jó lenne ha eldőlne valamelyik irányba végre) a hány listáról, milyen leosztásról, és arra sem, hogy növeljük vagy csökkentsük az ellenzék esélyeit.

De azért a fenti tanulságokat érdemes lenne levonni, mert azért egy ilyen jelölt szavazatokat vehet el máshol az ellenzéktől.

Frissítés: Lehet rosszul hallottam a Svábyt, mert több kommentelő is ezt írja ezért töröltem, és elnézést kérek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 13. 12:09
á.dehogy! van másik?
Akitlosz
2020. október 12. 19:14
"Át kéne gondolni, elég-e annyi üzenetnek, hogy mocskos Fidesz" Hát a narancssárgáknál úgy tűnik elegendő volt annyi üzenetnek, hogy "antiszemita" meg "judapest"! A Fidesznek 2010-ben volt utoljára programja. Vak vezet világtalant, vakok között a félszemű a király. Választani meg csak a választékból lehet és igen alacsony a színvonal, nem erős a mezőny. Csak rosszabbnál rosszabb pártok és politika közül lehet választani.
CirmoS
2020. október 12. 17:11
Te Bandi! Neked inkább azon kell(ene) elgondolkodnod, hogy ha '22-ben esetleg ( remélem ) megint Fidesz 2/3 lesz, akkor ABBAHAGYOD-E???.............. Tudod?...!!!!
őrnagyőrnagy
2020. október 12. 14:10
Bandika valahogy elfelejtett a főnökéről kommentelni. Pedig elolvastam volna, mi a véleménye erről az emberről, már, ha a Fidesz indítja. https://www.origo.hu/itthon/20201011-koncz-zsofia-fidesz-kdnp-gyurcsany-baloldal-vereseg-jobbik-antiszemitizmus.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!