A DK 5 javaslata az egészségügyi béremeléssel kapcsolatban

2020. október 04. 12:00

Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben.

2020. október 04. 12:00
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben. A Demokratikus Koalíció idén április 4-én tett egy 20 pontos javaslatcsomagot a kormány elé, amelynek része volt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók 100 százalékos béremelése. A kormány akkor ezt elutasította, de örülünk, hogy mostanra végre belátták, a bérek megduplázása elkerülhetetlen. Mivel a kormány még nem nyújtott be konkrét törvényjavaslatot, szeretnénk már jó előre jelezni, mi az az 5 feltétel, amelynek a teljesülése a DK szerint elengedhetetlen:

1. A béremelésnek 100%-osnak kell lennie.

2. A bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem évek alatt.

3. A duplázás járjon mindenkinek visszamenőlegesen, idén július elsejétől.

4. A dupla bérnek minden egészségügyi dolgozónak járnia kell: orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes szakszemélyzetnek.

5. A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is.

Ennek az 5 dolognak a teljesülése elengedhetetlen ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson a 10 éve magukra hagyott egészségügyi és szociális dolgozóknak. Amennyiben a Fidesz által holnap benyújtott törvényjavaslat ezeket nem tartalmazza, akkor a DK mindegyiket be fogja nyújtani módosító javaslatként.”

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 06. 17:13
tÉNYLEG ENNYIRE GÖRÉNYEK VAGYTOK? HÁT MEG SZAVAZTÁTOK AZT AMIT NEM AKARTATOK?
kishegyi
2020. október 05. 05:34
A DK jobb, ha kussol most, nem az észt osztja eü. témában. Hogy stílusos legyek: eü-i béremelés (Fidesz) - DK (Lopcsány): 1-0!
kovsa
2020. október 04. 20:13
"A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is." Nem értem! A D(obrev) K(lára) párt azt követeli, hogy azonnal duplázzák meg az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóinak a bérét. Szerintem ennek semmi akadálya. Beszéljenek Fenyőünnep Gerivel, jó haverok, és már mehet is az emelt fizu. Ja, hogy ők ezt úgy gondolták, hogy ezt is finanszírozza az állami költségvetés? Most vagy nem tudják, hogy a fenntartó fizeti a fenntartott intézményben a bért, vagy szimplán, minket néznek hülyének. Mind a két lehetőség szörnyű.
Petykabá
2020. október 04. 19:48
Gyurcsótány mennivel is emelt, nem emlékszem? 0%? Most meg ő akar diktálni. Jönnek a Férgek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!