Ursula von der Leyen, a baloldali társadalomkonstruktőr

2020. szeptember 25. 16:21

Amennyiben az adott migránst 8 hónapon belül nem sikerül deportálni, a tagország köteles befogadni őt.

2020. szeptember 25. 16:21
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Van egy egészen sajátos baloldali tulajdonság – vagyis van éppen elég sajátosságuk, de most egyet emelnék ki –, hogy a megosztó, sokak ellenszenvét kiváltó, egyértelmű, egyenes beszéd helyett kitalálnak újfajta terminus technicusokat, amivel pontosan ugyanazt írják le, mintha korrekt, mondhatnám férfias módon fogalmaznának. Csak ugye ilyen módon kellemesebben tálalható a kényelmetlenség. Például nem azt mondják, hogy az emberek életéből a lehető legtávolabb kell kiűzni a metafizikai kérdéseket, mert a kiüresedés által nem csak a lelkük veszhet el, de sokkal több felesleges dolgot is meg lehet velük vetetni, hanem szekularizációról beszélnek. Nem azt helyezik előtérbe, hogy nyugodtan meggyilkolhatod a testedben növekvő életet, sőt, a szabadság nevében buzdítanak is rá, ámde abortuszt emlegetnek. A műszavak nagy mesterei és sajnálatos módon sokak gyanakvását elaltatták, elaltatják a mai napig. Míg a konzervatív tudja, hogy az igen az igen, a nem pedig nem, addig a baloldali inkább kifacsarja a valóságot, mintsem elismerje, hogy amit akar, romboló.

Pontosan ebbe a sorba illeszkedik a legfrissebb műszó, a visszaküldési szponzoráció. Nocsak, milyen színes-szagos, új fogalom ez? Biztos nem jelenthet rosszat, hiszen a Bizottság az új migrációs csomagjában feketén-fehéren leírta, hogy nem hisznek többé a betelepítési kvótában. Mintha direkt ellenkező előjelű szavakat is kerestek volna. Betelepítés helyett visszaküldés, kvóta helyett szponzoráció. És közben a végén mégis pontosan ugyanaz az egyenlet megoldása, mint eddig: Brüsszel migránsokat akar betelepíteni. A terv az, hogy az illegálisan érkező személyeket az uniós tagállamok egyenként szállítják kiinduló országukba, minekutána minden EU-s állam kapna egy-egy neki kiszabott harmadik világbéli helyszínt. Amennyiben azonban az adott migránst 8 hónapon belül nem sikerül deportálni, úgy a tagország köteles befogadni őt. Trükkös, ugye? Alig több, mint fél évet kell kihúzni valahogy és attól fogva nincs visszaút a migránsnak, nincs visszaút az államnak sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ikloorvat
2020. szeptember 27. 22:02
Orbán Ursulája baloldali? Mi?
makapaka2
2020. szeptember 27. 20:30
NE NÉZZENEK HÜLYÉNEK BENNÜNKET!
bagira
2020. szeptember 27. 12:28
Upct tv csatornákat Vodafon átvette , azóta egyre több vírus párti fiatalokat uszító lázító reklámok láthatók . Brüsszel bort iszik vizet prédikál , közben a kurva kiképzést , bevándorlást szét osztást szorgalmazza vírus pártiak . Elég ha Ursula beszédét kivesézzük.
sztd
2020. szeptember 27. 04:59
Azért visszatoloncolni csak akarat kérdése. Venni kell az adott országban egy repülőteret, és a szép új szállítógépekkel oda kell vinni az érintetteket. Ott szélnek lehet őket ereszteni, vagy pátyolgathatják az NGO-k.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!