Törvényben biztosítsák a 100 százalékos táppénzt!

2020. szeptember 17. 14:48

Ez a pedagógusokra és a nevelést, oktatást közvetlenül segítő munkatársakra vonatkozna.

2020. szeptember 17. 14:48
LMP
MTI-OS

„Az LMP elvárja, hogy a kormány törvényileg szabályozza, hogy a pedagógusok és a nevelést, oktatást közvetlenül segítő munkatársak is megkapják a 100 százalékos táppénzt koronavírus megbetegedés és karanténba kerülés esetén. Jogszabályilag jelenleg akkor jár 100 százalékos táppénz, illetve állami kártérítés a munkavállalónak, ha bizonyíthatóan foglalkozás gyakorlása során történik a megbetegedés, vagy járványügyi intézkedés miatti hatósági karantén. Az illetékes hatóságok lassú intézkedései miatt azonban rendre előfordulnak olyan esetek, hogy megbetegedés esetén a bizonyítottan fertőzött személy kivételével a dolgozók továbbra is bejárnak az épületbe, a munkatársak tájékoztatása és érdemi intézkedések pedig csak 1-2 héttel a fertőzés megjelenése után történnek.

Az intézményfenntartók részéről való karantén elrendelése nem lehet elvárás, a munkahelyi megbetegedés bizonyíthatósága pedig nem egyértelmű és ezért nem feltétlenül várható az illetékes szervektől. Az LMP szeretne garanciát, hogy a pedagógusok és a nevelést, oktatást segítő munkatársak is megkapják a teljes összegű táppénzt. Kérjük tehát a kormányt, hogy haladéktalanul rendeletben szabályozza a köznevelési intézményekben 2020 szeptembere óta koronavírusban megfertőződött dolgozók és a hatósági karantén alá vett személyek 100 százalékos munkabér megtérülését, illetve azt, hogy ezen intézményi megbetegedések esetén a hatóságok minden esetben azonnali kontaktkutatás végrehajtásával prioritásként rendeljék el a kontaktok körében a hatósági karantént.

Hohn Krisztina, országgyűlési képviselő, LMP-frakció”

(MTI-OS)

  

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. szeptember 19. 15:41
ezek is a más faszát vernék a csalánhoz!
packó_
2020. szeptember 18. 11:58
Na most ezt egy országgyűlési képviselő írta: "a kormány törvényileg szabályozza" Kisanyám! Törvényt az országgyűlés hoz, aminek te is képviselője vagy, nem a kormány. Hogy lehet ennyire ostoba valaki. Tessék beadni egy törvényjavaslatot.
villogókékfog
2020. szeptember 18. 08:52
Mi az hogy törvényben? Nincs alkotmány, nincsenek törvények, nincs jogállam, miniszterelnöki rendelkezések vannak csupán. Elfelejtették, hogy ez egy diktatúra??? Kretének ezek az ellenzékiek, mindegy elempé vagy maszop.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 17. 20:27
Meg a cotont patkányoknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!