Öt év távlatából a 2015-ös menekültválság

2020. szeptember 17. 10:07

Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk a kormányzati propagandának?

2020. szeptember 17. 10:07
Szél Bernadett
Mérce.hu

„Arra kaptam felkérést a Mércétől, hogy a mából visszatekintve értékeljem a 2015 nyarán és kora őszén történteket és az ellenzék akkori válaszát a kormány menekültellenes gyűlöletkampányára. Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk a kormányzati propagandának?

Visszatekintve is azt érzem, amit akkor: ezt a nulladik perctől a negatív érzelmekre ható, a félelemre, szorongásra és az idegenekkel szembeni bizalmatlanságra építő kormányzati kampányt esélyünk nem volt racionális síkra terelni. A központi propagandát, aminek azon év októberétől minisztériuma és felelős minisztere is lett, olyan eszközökkel és erőforrásokkal ruházták fel – ideértve a 2015 márciusában hírcsatornává alakított, és 0-24-ben a kormányzati propagandát harsogó M1-et is –, amivel szemben hatékony ellenkampányt szinte lehetetlen volt folytatni.

Emellett az Orbán-kabinet azt az azóta jól bevált megosztó politikai stratégiát alkalmazta, amiben az egyik oldalon volt a felelős, cselekvő, nemzeti érdeket képviselő kormány, a másikon pedig a felelőtlennek, alkalmatlannak, sőt nemzetellenesnek kikiáltott ellenzék. Akármit is mondtunk, mi voltunk a bevándorláspárti erők, akik Sorossal karöltve migránsokat akarunk betelepíteni Magyarországra, és a világ minden pénzét rájuk akarjuk költeni, ők pedig a bevándorlásellenesek, akik megvédik nemhogy Magyarországot, de egész Európát a »migráns hordáktól«”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. szeptember 17. 23:20
"Akármit is mondtunk, mi voltunk a bevándorláspárti erők, akik Sorossal karöltve migránsokat akarunk betelepíteni Magyarországra, és a világ minden pénzét rájuk akarjuk költeni, ők pedig a bevándorlásellenesek, akik megvédik nemhogy Magyarországot, de egész Európát a migráns hordáktól." Mert ugyan nem akármit mondanak, hanem valahogyan csak olyasmit, amiből csak ilyen értelmű következtetéseket lehet leszűrni.
Plebeius magnus
2020. szeptember 17. 21:54
És tényleg csak ennyi? Az ellenzék mindent jól csinált, csak a kormány hibázott?
NTLLK
2020. szeptember 17. 21:17
Hát maga kedves, már akkor elmehetett volna Angliába mosogatni.
certus
2020. szeptember 17. 20:01
"Mit tehettünk volna másképp annak érdekében, hogy ellentartsunk a kormányzati propagandának? Visszatekintve is azt érzem, amit akkor: ezt a nulladik perctől a negatív érzelmekre ható, a félelemre, szorongásra és az idegenekkel szembeni bizalmatlanságra építő kormányzati kampányt esélyünk nem...." Nézzük az ELLENTARTÁS lehetséges jellemzőit: pozitív érzelmekre ható nyitottságra idegenekkel szembeni bizalomra ható Nocsak. Nem sikerült minket érzékenyíteni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!