Kabinetkérdés a családok támogatása

2020. szeptember 26. 08:29

Mindenről a maga idejében. Én most a jelenlegi feladattal foglalkozom.

2020. szeptember 26. 08:29
Novák Katalin
Novák Katalin
Magyar Nemzet

Mire a legbüszkébb a családpolitikában elért eredmények közül?

A legjobban annak örülök, hogy látható a munkánk eredménye. Szubjektív benyomás, hogy az utcán sétálgatva egyre több kismamát vagy babakocsit tologató családot látunk, de a konkrét adatok is visszaigazolják a munkánk eredményét. Magyarországon idén az első nyolc hónapban mintegy hetven százalékkal több házasságot kötöttek, mint 2010 azonos időszakában. A válások száma hatvan éve nem volt ilyen alacsony, az abortuszok száma harminc százalékkal csökkent az elmúlt tíz évben, és évtizedek óta nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, mint most. Idén 2734-gyel több kisbaba született augusztus végéig, mint az előző évben ilyenkor. Ezek mind fontos számok, amelyekkel nehéz vitatkozni.

Lesz családügyi miniszter, de nem lesz külön családügyi minisztérium. Miért nem? Ez így sokaknak látszatintézkedésnek tűnhet.

Pedig nem az. Kicsit több mint másfél év van hátra a következő választásokig. A tárca nélküli miniszter annyiban más a megszokottnál, hogy nincs egy olyan kiépített közigazgatási apparátus, amely kifejezetten az ő munkáját segítené. Ennek felépítése hosszú időt vesz igénybe. Ha nekem most ezzel kellene foglalkoznom, az hónapokat venne el a munkától. Ezért a miniszterelnökség már jól működő csapata fogja segíteni a munkánkat, és nekünk csak arra kell koncentrálnunk, hogy megfelelően előkészített, jó döntéseket hozzunk, és ezeket a kormány előtt is eredményesen képviseljük. Úgy is mondhatnám: kabinetkérdés a családok támogatása.

Ez azt jelenti, ha nyernek 2022-ben, akkor kap egy saját minisztériumot is?

Erről a kérdésről az jut eszembe, amikor az első gyerekünket vártuk, az ismerősök már a születése előtt azt kérdezgették, mikor jön a következő. Mindenről a maga idejében. Én most a jelenlegi feladattal foglalkozom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. szeptember 27. 16:02
Nem tehetek róla ha értelmezési képességeid ilyen langyosak. Kormányváltás volt 2002-ben 2010-ig! 10-ben ismét 2018-ig nézve. (8-8 év). Majd összehasonlítva a teljesítményüket: nem ismétlem - azaz a kormányzás ideje alatti teljesítményeket nézve állunk így. Magyarázzam még? Amúgy a 2000-es és a 2019-es adat azért volt, mert nem találtam visszamenőlegesen mást.
zsoltkom2
2020. szeptember 26. 17:15
"Kabinetkérdés a családok támogatása" "Egymillió forintot adományoz Iványiéknak a Mazsihisz Nehéz helyzetben a szegényeket segítő kis keresztény közösség. A nagy keresztény egyházak segítségnyújtásáról eddig nem érkezett hír." https://bit.ly/33WfEDC
Tőzeg Áfonya
2020. szeptember 26. 09:44
Jó néhány Novák Katalinra lenne szüksége nemzetünknek. Szükség van az ilyenfokú családpolitikára!Az utolsó MSZP-SZDSZ kormány mit is akart művi meddővé tételt, sterilizációt, abortusz törvényt ? Mit akar a Momentum, hogy homoszexuálisak neveljenek gyereket? Ide figyeljetek, Jó Gyurik, János Bácsik, Tóbiások, keresztyén családapák, Tóbiások, focialista viktatúrák,stb: vegyétek már ki a fejeteket a homokból ! Mit akarnak a ballibek a nemzetünk elsorvasztását, beolvasztását. Ti is ezt akarjátok, meg hogy homoszexuálisak legyenek a gyerekeiteket? Adott nekünk az Isten Novák Katalinokat, Varga Juditokat, Merczel Tamásokat és másokat.Ezért hála és köszönet ! A Magyar Nemzet pedig élt, él és élni fog a ballib oldal bármennyire nem akarja.
aleb19
2020. szeptember 26. 09:23
Idén 2734-gyel több kisbaba született augusztus végéig, mint az előző évben ilyenkor. Ezek mind fontos számok, amelyekkel nehéz vitatkozni. -- nem nehez vitatkozni mert 2020-nak nincs jelenleg vege varjuk meg a valsag hatasat is illetve nezzuk meg az idei ev szuletesi statisztikait teruleti bontasban is, ahol szepen latszik hogy a csoringer/segelyes megyekben szaporodnak mint a nyulak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!