Kapituláció

2020. augusztus 27. 07:11

Dimitrisz Avramopulosz, az EU migrációs biztosa világgá kürtölte, nem vagyunk, és nem is leszünk abban a helyzetben, hogy megállítsuk a migrációt.

2020. augusztus 27. 07:11
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Elgondolkodtunk már azon, ha az elesett Nyugat egyszer csak úgy gondolja, tényleg sok náluk a bevándorló, akkor mi történik? Ideküld hozzánk – immár állampolgárság és útlevél birtokában – néhány tízezer embert?

Ez is elkövetkezett. Kevesen hittük volna, de így lett. Ugyanis arról értesültünk a minap, hogy Dimitrisz Avramopulosz, az EU migrációs biztosa világgá kürtölte, nem vagyunk, és nem is leszünk abban a helyzetben, hogy megállítsuk a migrációt. Azt a »reménykeltő« mondatot is hozzátette, készen kell állnunk a migráció elfogadására, amelyet ő a népesség sokszínűségének, egyfajta »új normalitásnak« nevezett. Magyarázatot – legalábbis az általam olvasott híradásokban – nem fűzött mondataihoz, így aztán kijelentése akár parancsnak is tűnhet, s attól tartok, annak is szánta.

Magyarán, akarjuk, nem akarjuk az »új normalitást«, jobban tesszük, ha belenyugszunk. Arról persze nem szólt az üzenete, hogy ő maga, amióta ezt a nagyszerű és nyilván jól fizető posztot bitorolja, ugyan mi a csudát tett annak érdekében uniós munkássága során, hogy ez ne így legyen. Láthatóan az égvilágon semmit.

Kivált annak fényében, hogy éppen mostanában jelentek meg olyan uniós felmérések – ha egyáltalán bármit is el lehet hinni ezeknek a kimutatásoknak –, miszerint Európa népei igencsak kételkednek a magasságos unió migránspolitikájának értelmében, s bizony fenyegetőnek érzik a korlátlan bevándorlást. Különösen a görög nép aggódik a migránsinvázió s az e miatt ellehetetlenült mindennapok miatt.

Avramopulosz urat saját hazája, pontosabban a görög polgárok véleménye nyilvánvalóan teljes mértékben hidegen hagyja, hiszen azokhoz a saját hazájuk népének véleményére fütyülő hazaárulókhoz tartozik, akik nálunk is szép számban »dolgoznak« az unió ilyen-olyan pozícióját birtokolva (bocsánat, bitorolva). Migrációs biztosként hat esztendeje dolgozik az unióban – ez meglehet, a véletlenek egybeesésének tulajdonítható –, csakhogy a migráció súlyossá válása Európában bizony éppen erre a hat évre esett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2020. augusztus 28. 14:15
Hát persze, mert nem akarják! Csak néhány intézkedést kellene meghozni. Pl. A Bizottságnak ki kellene jelentenie, hogy totally full, plus covid és lezárni minden kikötőt. Ezt persze be is kellene jelenteni, hogy el se tessenek indulni, mert lehet visszafordulni. Nem fogunk meghatódni a síró gyerekektől. Görögo előtt felsorakozik néhány hadihajó, akik nem felveszik, hanem visszairányítják a csónakokat. Összes NGO hajót lefoglalni. Salvini szerint eljárni. Rövid időn belül megszűnne a fogalom. Természetesen állandó tengeri határzárat fenn kellene tartani, mert amint az gyengülne, máris újra elindulnának. Amelyik állam nem hajlandó erre, az vegye fel a migránsokat rögtön a saját hajóira és vigye haza és tartsa el őket.
kaltran
2020. augusztus 28. 11:44
A helyzet az, hogy tényleg megállíthatatlan. Nem píszí optikából szemlélve, hanem csak úgy. Nem történik más, mint ami a fizikában szokott működni. Diffúzió. Ahol kisebb a nyomás, oda áramlik a nyomásfelesleg. Én is amellett kardoskodom, hogy állítsuk, meg, ameddig még lehet, odázzuk el, védjük magunkat ameddig lehet, építsünk még több kerítést. A migráló a tömegek konszuolidációja nem működik, nem tudnak és nem akarnak betagozódni és ez nem jó, ameddig lehet, állítsuk meg, csakhogy ha egy folyamatábrán szemléljük az egészet és abból vonunk le következtetéseket: mind az iszlám, mind fekete Afrika egyszerűen el fogja nyelni Európát. Mert nem történhet más. AZ iszlám virulens, a kereszténység jelen állapotában nem az. Az ősember is attól jutott előre, hogy elfoglalta a szomszéd völgyet, leütötte és megette az ottani törzs embereit. Mert ilyen az élet. És tetszik vagy nem tetszik (nagyon nem tetszik) a fehér ember el fog tűnni, mert a keveredésből egy általános trutyi fog létrejönni és akkor majd AZ lesz az emberiség. Nézzük meg a macskákat. Attól ilyen változatos mintájú a bundájuk, hogy mindegyik macska kamatyol minden más macskával. Egymillió ember ügye nem rendezhető úgy egyazon térben, ahogy százhúsz ember ügye. A civilizáció és a kultúra értékei? Kit érdekel? Egy oroszlánt nem érdekli, főképp ha éhes és főképp ha egy agyatlan vírus terjedési tulajdonságait nézzük. Bizottsági határozathozatalokkal és kormányzati intézkedésekkel nem lehet megállítani a lassan de biztosan tovahömpölygő lávát. Fel fog égetni mindent. Ez van skacok.
certus
2020. augusztus 27. 20:58
Tudjátok barátaim, hogy az uniós szervek készülnek egy új migrációs paktum elfogadására? És azt, hogy ezt ma éjfélig véleményezhetitek? Valamint azt, hogy a több mint ezer vélemény közül a legtöbb német, és súlyosan elítéli az unió migrációs politikáját, a kulturális önazonosságunk megőrzése mellett foglalnak állást, a helyben adott segítség, szigorú határvédelem és tagállami hatáskörben tartott migrációs politika mellett érvelnek a polgárok? Vajon figyelembe fogják venni a jogállamiság elveire és a demokratikus intézmények fontosságára oly kényes döntéshozók?
istvanpeter
2020. augusztus 27. 11:45
Úgy látszik, hogy a háttérhatalom szilárd elhatározása a fehér civilizáció teljes megsemmisítése, amit a tömeggyilkos iszlamista hordákkal kíván elvégeztetni, mert csak így látja biztosítottnak a totális világuralmát. Ennek megfelelően az elkövetkező néhány évtized alatt akár több százmillió migráns is megjelenhet Európában, akik az egész földrészt le fogják tarolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!