Hajmeresztő járványügyi intézkedési tervet adott ki az EMMI

2020. augusztus 19. 11:32

Felszólítjuk Önöket, hogy haladéktalanul teremtsék meg a digitális tanrendhez szükséges feltételeket! 

2020. augusztus 19. 11:32
PDSZ
nedolgozzingyen.hu

„A PDSZ megütközéssel olvasta az EMMI által kiadott járványügyi ajánlási csomagot. Nem elég, hogy a minisztérium alá tartozó szakmák jó része egyszerűen kimaradt a tervekből, de a megfogalmazott előírások arról is tanúskodnak, hogy a kormányzat vagy nem is ismeri kielégítően az általa működtetett rendszert, vagy egyszerűen nem hajlandó forrásokat csoportosítani a védekezés legalább elfogadható szintű megteremtésére sem.

Augusztus 17-én éjjel a közoktatási intézmények vezetői emailben megkapták azt a dokumentumot, amit már sokan régóta vártak: a közoktatás járványügyi tervét. A dokumentumra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Országos Választmánya egy azonnali közleménnyel válaszolt. Ezt közöljük az alábbiakban.

TÁRGY: JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSI TERV
Tisztelt Miniszter Úr!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elfogadhatatlannak és elégtelennek tartja az augusztus 17-ei dátummal az intézményvezetőknek megküldött járványügyi intézkedési tervet, melyet Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár írt alá. 

Felszólítjuk Önöket, hogy haladéktalanul teremtsék meg a digitális tanrendhez szükséges feltételeket! 

A 2020. augusztus 17-én  21:30-kor kiadott járványügyi intézkedési tervből kiderül, hogy a kormány és az állami fenntartók nem képesek olyan feltételeket biztosítani, amelyek (i) egyszerre biztosítják a köznevelési intézményekbe belépők egészségét és (ii) teszik lehetővé az ottani munkavégzést! 

A dokumentum nemhogy nem számol az alábbi pontokkal, de egyenesen figyelembe sem veszi az oktatásban dolgozók és a szélesebb társadalom egészséghez, egészséges és biztonságos munkafeltételekhez való jogát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. augusztus 19. 15:23
A tanárverések alkalmával hallgattatok mint a szar. Pedig ott lett volna az érdekvédelmi feladat.
certus
2020. augusztus 19. 13:19
Ezek már annyiszor lejáratták magukat. Ugyanezt játszották az érettségi idején is.
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 19. 13:04
"Felszólítjuk Önöket"... Kenyerem javát megettem, de még ilyet nem ettem mióta a világra jöttem, hogy a beosztott felszólítja a felettest. A tanításuk szinvonala is ilyen szinten van? Bejön a gyerek az osztályba és felszólítja a tanárt, hogy hagyja el az osztályt, mert galibáz a játékuknak?
zakar zoltán béla
2020. augusztus 19. 12:56
11.43 Kerpen nem volt beszűkült agyú überrált P. mint utódai! Nyugdíjísként küldtem vissza EZEKNEK=UTÓDAIKNAK tagkönyvemet! A 90-es évek elején nem azért léptem be, hogy kotorék libernyák kukacok segédje legyek egy Horn György-Vekerdy-Mendrey-Malom Alom-...SZDSZ-es bandában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!