Egyetlen célom, hogy helyrehozzunk egy igazságtalanságot

2020. augusztus 18. 18:32

Talán vétek lenne megőrizni a szüleik anyanyelvét és kultúráját? Egyáltalán nem, sosem volt az.

2020. augusztus 18. 18:32
Igor Matovič
Facebook

„Ma meghívtam ebédelni a Csemadok vezetőit – egyetlen célom, hogy helyrehozzunk egy igazságtalanságot.

Annak idején a dunaszerdahelyi vásáron hallottam róla először, hogy a szlovákiai magyarok kulcsfontosságú szervezete egy centet sem kap az állami költségvetésből. Ez egy kicsit sem fair.

Mi, szlovákok, fenntartjuk a Matica slovenskát, de az ő »Maticájukra« egy vasat sem költünk. Ez fair? Miért? Talán vétek lenne megőrizni a szüleik anyanyelvét és kultúráját? Egyáltalán nem, sosem volt az. Csak néhány fafejű gondolhatja így. Ennek ideje véget vetni.

Javasolni fogom, hogy hasonlóképpen, mint a Maticának, a Csemadoknak is járjon állami támogatás – arányosan, a népszámlálás eredménye alapján. Hiszen az adófizetőket sem különböztetjük meg anyanyelvük szerint. Slusszpassz!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. augusztus 19. 09:33
Hajrá V4! Szerte a nyugati világban zajló őrület ellensúlyaként az isteni kegyelmen kívül a V4 az egyetlen remény a maradó normalitásra. Magyarországnak viszont meg kéne oldani egy szláv nyelv és az országismeretek általános iskolai oktatását. Nem kéne okvetlenül végzett nyelvtanár a nyelvoktatáshoz. Szlovák, cseh nyelvterületen a lengyellel nagyon jól el lehet boldogulni. Nem a középfok a cél, hanem egy alap-tudás.
NeMá
2020. augusztus 18. 22:38
Attol tartok neki is elemzik a diplomáját, remélem rendben van.
józan paraszti ész
2020. augusztus 18. 22:20
Már értem mi volt a probléma a diplomájával.
Highlander07
2020. augusztus 18. 20:30
Töröld el az állampolgársági törvényt, idióta, ne csak pofázz!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!