Zenészlázadás margójára

2020. július 16. 16:55

Jelezném, hogy most még mindig 500+ aktív eset van, nem 13...

2020. július 16. 16:55
Kővári Endre
Facebook

„Picit érdekesnek gondolom, hogy pár hónapja, amikor 13, azaz tizenhárom regisztrált aktív eset volt Magyarországon, s kihirdették a vészhelyzetet a média által gerjesztett pánikhangulatot megkajáló, s élvező prolik által a kormányzat(ok)ra nehezedő politikai nyomásnak köszönhetően, akkor a mi drága celebjeink, köztük az énekesek is - tisztelet a kivételnek- szinte egytől egyig felültek a #maradjotthon/#döntsükbeagazdaságot-vonatra. Ettől remélve plusz lájkokat, illetve, hogy az érdeklődés horizontján maradnak legalább...

Sorra jelentek meg medence partjáról, az x ezer nm-es birtokokról stb... a bejegyzések, a vlogok, hogy maragggyotthon prolikám a 35nm es panelban, mert az menő! Ez még akkoriban volt, amikor a reálitás talaján maradtakat,– pl. engem is- napi szinten gyilkosoztak le, mondván, hogy nem veszem elég komolyan ezt a vírust...

A médiának köszönhetően – aminek például a most legnagyobb szájú Majka is a zászlóvívője volt – emberek tizezrei váltak egyik napról a másikra munkanélkülivé, kerültek az utcára... Nem láttam azóta sajnálkozó posztokat az elmúlt hónapokban emiatt. Elnézést kérést meg végképp nem... Most, hogy már a hős celebjeink is kezdik érezni a pénztárcájukon a dolgot, így már nem is annyira veszélyes ez a vírus? Roppant érdekes, hogy mostmár kezd nem izleni az amit megfőztek?!

Jelezném, hogy most még mindig 500+ aktív eset van, nem 13... Tessék sokkal jobban rettegni! S most némi iróniával én mondom nektek: Meg akarjátok gyilkolni a rajongóitokat a koncertekkel?!!!!!! 4!44 Szerintem #maradjatokotthon és legfőképpen csöndben!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2020. július 16. 20:18
A Majka-féle siránkozóknak, egy kamcsatkai közmondás-íme: Aki dicsekszik, annak adni kell-aki panaszkodik, attól el kell venni.
nemecsekerno_007
2020. július 16. 20:15
Maslow-piramis. Ismeritek?!? Nézegetni kéne.
zakar zoltán béla
2020. július 16. 19:46
retkes klabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Onurisz
2020. július 16. 19:21
Teljesen igaza van. Ez egy új influenza járvány az ártalmatlanabb fajtából. Az elmúlt évtizedekben volt már néhány ilyen és szinte észrevétlenül átment rajtunk. Nem hisztiztünk és nem tettük magunkat tönkre miatta. Egész biztos, hogy azoktól is meghalt sok idős és beteg ember, de nem számolgatta senki. És nem nyafogta el minden tévéből közismertnek vélt ember, hogy jaj de szörnyű volt, hogy néhány napig ki se tudott kelni az ágyból. Egy influenza-szezonban átesett a betegségen a lakosság fele-kétharmada és a következő évben a vírus már nem volt sehol. Most a mesterségesen betojatott politikusok leállították a kulturális- és sportéletet, a turizmust, gyakran termelő ágazatokat is. Még hajat vágatni és cipőt venni sem lehetett két hónapig. Évekig hallgattuk, hogy nincs elég lélegeztetőgép a kórházakban, most meg ezrével vettük, mint a krumplit. Mert influenzás lett pár ezer ember és belehalt pár száz krónikus beteg. Miközben a megszokott normál halálozás ennek sokszorosa volt. A világban elkapta ezt a nyavalyát húszmillió ember. Ez a világ népességének 0,3%-a. Kinek származik ebből haszna? Például azoknak, akik azt a rengeteg pénzt kölcsönzik most az EU-nak, amelynek a kamatait majd fizethetik a gyerekeink évtizedeken át. Ez annyira átlátszó, hogy majd kiböki a szemünket, de a nagy többség a sajtón keresztül látja a világot, azon a sajtón keresztül, amely ugyancsak ezeknek a pénztulajdonosoknak a zsebében van. Ezt a rengeteg pénzt pedig, amit a válság óta már alig tudtak miből tovább fialtatni, tőlünk lopták el, azzal, hogy az elmúlt harminc évben a világ gazdagabbik felén visszabontották a jóléti társadalmakat, a szegényebbik felén pedig eleve éhbérért dolgoztatták az embereket, gyakran a gyermekeket, kiszakítva őket a hagyományos közösségeikből. Most éppen azon ügyködnek, hogy összekeverjék a szétroncsolt társadalmakban élőket a többé-kevésbé még jóléti társadalmakban élőkkel. Egy hatalmas mesterséges hiszti áldozatai lettünk mindannyian. Mert a mai elpuhult, elhülyített, virtuális életet élő európai zombiember retteg a nehézségektől és nem hajlandó szembenézni azzal, hogy ő is meg fog halni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!