Szelektív liberális állatvédők

2020. július 05. 07:28

Fekete bőrű urat látunk tüsténkedni. Közepes méretű tábortűzön készíti a reggelijét. Macskát. Nyárson.

2020. július 05. 07:28
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Rendőrre támadni még egy kutyának is szigorúan tilos. A megtámadott rendőr ilyenkor persze mérlegelheti, hogy bizonyos budapesti liberális fiatalok mennyire fognak felháborodni és kiborulni, ha meglátják, amint önvédelemből a kutya ellen fordítja szolgálati fegyverét, csak épp nem érdemes. Ilyenkor az ember lő, amennyiben élete hátralevő részét két herével, és hasonló számú alsó lábszárral szándékozik leélni. De nézzük azt a bizonyos másik felvételt! A napsütötte Toscanában járunk, egészen pontosan a Livorno megyei Campiglia Marittima vasútállomása mellett. Az álmos és idilli olasz reggel különleges fényeiben egy egyre kevésbé tájidegen fekete bőrű urat látunk tüsténkedni. Közepes méretű tábortűzön készíti a reggelijét. Macskát. Nyárson.

Emberünk, aki a távoli Elefántcsontpartról érkezett új életet kezdeni, meg új hazát és gyorsabb internetet keresni, talán mert nem beszéli az olasz nyelvet, talán mert túlságosan elmerül abban, amit csinál, nem hagyja magát egy pillanatra sem kizökkenteni. Ami teljességgel érthető, hisz minden bizonnyal már a kulináris élvezeten jár az esze, ami rá és az ízlelőbimbóira vár.

Mindeközben békésen ropog a tűz, a macska is szépen pirul, a kabócák meg G-dúrban zúgnak a fákon, a finom tengeri levegő illata pedig már biztosan összekeveredett a közepesen átsült, lángon készült cirmos szagával. Hogy mi lett a történet vége, nem tudni, de annyi szinte biztos, hogy az egzotikus országból származó migráns aznap reggel teli gyomorral ment a dolgára. Meg az is, hogy itt Magyarországon, a Facebookon a Black Lives Matter mozgalommal szimpatizáló liberálisoknak csak az egyik állat halála fájt. A lelőtt kutyáról készített videót ugyanis vírusként kezdték terjeszteni a neten, míg a „toszkán macska á la nyárs” munkacímet viselő, az elefántcsontparti séf sütögetését dokumentáló unikális felvételt valamiért egyetlen liberális állatvédő ismerősömnek sem akaródzott megosztania a Facebookon. Ezt hívják úgy, hogy kettős mérce? Azt hiszem, igen. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. július 06. 10:27
Csúsztatásokkal és szelektív ténykezeléssel egyedi esetekből általánosítani: bulvárzsurnalizmus
koronaszepe
2020. július 06. 07:30
Nem az olaszokat szokták macskazabálóknak csúfolni?
nempolitizálok
2020. július 05. 21:24
Én borbélyhoz megyek. Van egy libsi borbély, ahol nem szolgálják ki a nem libsi vendéget. Leülök és mielőtt a fodrász hozzákezdene, megszólalok, hogy kurvára nem vagyok libsi viszont zsidó vagyok és a telefonom felvétel üzemmódban van.
Akitlosz
2020. július 05. 17:34
Na Magyarországon meg a semjének lövik le a macskákat (is) és még csak meg sem eszik. Nem azért gyilkolják le az állatokat, mert éhesek. No nem mintha akárkitől is elfogadható lenne a macskák gyilkolása. Inkább szobrokat kellene emelni nekik, ahogyan azt már több ezer éve is megtették. https://mult-kor.hu/image/article/main/.630x1260/27671.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!