Képzeljétek itt is van igazságtalanság ám

2020. június 03. 11:27

Múlt héten például egy kegyeleti megemlékezésen a cigányság ellen uszító szövegeket kántáltak!

2020. június 03. 11:27
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Kedves Katinka Hosszu, kedves Timea Vajna, kedves további celebek és hírességek akik most lecserélitek a borítóképeteket feketére! Látom lecseréltétek a borítóképeteket, hogy így vállaljatok szolidaritást az amerikai fekete közösséget ért rasszizmus ellen. Látom, hogy kiálltok az igazságtalanság és a kizsákmányolás ellen, a gyengék védelmében. Helyes dolog ez. De lenne még pár feladat!

Tudjátok van ez a Magyarország nevű hely. Tudom ismeritek, mert itt éltek. Képzeljétek itt is vannak igazságtalanság ám, van rasszizmus és kizsákmányolás is, meg vannak gyengék is! Nem tudom mennyire követitek a híreket, de múlt héten például egy kegyeleti megemlékezésen a cigányság ellen uszító szövegeket kántáltak! De mondok mást, képzeljétek az ország számos helyén vannak a rendőrségnek olyan tagjai (és nyilván a többség tisztességes is itt is), akik direkt utaznak a cigányokra.

Nem tudom ismeritek-e azt a történetet, amikor egy kis faluban kb direkt a cigányokra utaztak a rendőrök, fehéreket nem bírságoltak azért, amiért cigányokat?
(https://index.hu/belfold/2012/04/26/nincs_csengo_huszezer/)
Vagy azt a történetet amikor az elejtett zsebkendő miatt bírságolták 50 ezer forintra a cigány férfit?
Vagy esetleg ha halottatok arról, hogy 10 éve egy terrorszervezet tagjai módszeresen gyilkolták a cigányokat, nem tudom ismeritek-e azt a sztorit, hogy az egyik első ilyen esetnél Tatárszentgyörgyön amikor kimentek a rendőrök, a Molotov-koktélos támadásra azt mondták, hogy biztos az áramvezetékben volt hiba, a sörétes fegyver nyomaira pedig azt, hogy a gerendából kíáló szögek okozták, a helyszínt pedig összehugyozták a rendőrök?
(https://hu.wikipedia.org/…/2009-es_tat%C3%A1rszentgy%C3%B6r…)

De oké hagyjuk is a cigányokat. Nem tudom tudjátok-e, hogy az elmúlt hetekben több tízezer, ha nem százezer magyar vesztette el az állását, akik nem kapnak segítséget az államtól? Nem tudom, hogy tudjátok-e, a kormány úgy módosítja a munkaidőkeret kitolásának hosszát két évre, hogy a gyári melósokat, a bolti eladókat berendelhetik akár hetekig is, hogy heti 6 napban dolgozzanak, ha a termelés ezt megkívánja? Vagy arról hallottatok, hogy az egészségügyi dolgozók egy része akik most a járványban dolgoztak kevesebbet vihettek haza mint előtte, mert eltíltották őket a másodállástól, és nem fizetik ki nekik a Covid pótlékot?

Tehát izé, nem tudom hogy ebben az országban éltek-e? Mert egyébként dicsérendő, ha kiálltok az elnyomás ellen, csak nekem kicsit álságos amikor ezt egy olyan ügyben teszitek amiben semmi tétje nincs a kiállásotoknak, olyan ügyekben meg ami a ti rajongóitok életéről szól, nem politizáltok, mert a politika mocskos dolog, meg mert akkor nem jönne a lové.

Úgyhogy elég király lenne, ha nem csak lecserélnétek a borítóképeteket, hogy egy USA-ban történt tragédia kapcsán kiálljatok a kizsákmányolás ellen, hanem ha konkrétan Magyarországon használnátok a befolyásotokat, és a népszerűségetek arra, hogy a honfitársaitoknak, akik speciel a rajongóitok jobb legyen!

#CigányLivesMatter #MunkásLivesMatter”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
youngboy
2020. június 05. 07:50
Ez a rövid kis HLM (Hungarian Lifes Matter) mozgalom nem üzletek és templomok felgyújtásából állt, mint amit a ti "antifáitok" (valójában liberálfasiszták) művelnek. Hanem csak rengeteg gyertyát gyújtottak meg a részvét és - igen barom arcú Jámbor - a tiltakozás jelében. Itt nem lesz polgárháború, amit ti annyira szeretnétek, mint aminek a kirobbantásában Gyuri bácsitok és hisztérikusan liberális sajtótok jó úton halad az USA-ban.
yes_we_can
2020. június 03. 21:26
Feketeöves provokátor. A hülyébbek közül.
Krupp Skya
2020. június 03. 18:35
"Képzeljétek itt is van igazságtalanság ám" Persze, hogy van, egy kerékpár sáv csak 1/3-a a gépjárműsávnak.
I_Isti
2020. június 03. 17:53
Csak ezt nem ide akartam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!