Nekünk a rendszerváltásból annyi maradt, hogy láttuk elszegényedni a családunkat

2020. május 02. 15:44

Így ejtik foglyul a valódi népet.

2020. május 02. 15:44
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Nekünk a rendszerváltásból annyi maradt, hogy láttuk elszegényedni a családunkat. Láttuk a pártállami majd az állami vagyon, hogyan megy át a kapitalizmus szent szellemében valakik vagyonává, ebből  vagyonból hogyan lesz aztán gazdasági tőke, majd média tőke, végül politikai tőke, hogy a kapitalizmus szent szelemében még erősebben újrakezdődjön a folyamat.

Engem pont nem érdekel, hogy Orbán Viktorék mikor számoltak le a posztkomunizmussal, de pont jó dátumra rakták ezt, annak az alaptörvénynek a születésére, ami pontosan ugyanazt a hibát követi el mint a rendszerváltás. Kihagyja a szociális jogokat, nem ad valódi hatalmat a 4 évenkénti szavazáson kívül a nép kezébe, és valójában nem is a nép fogadta el hanem egy elitcsoport.

Látjuk most már kristálytisztán azt is, hogy 30 év alatt hogyan tombolja magát az a szipolyozó magatartás, ami a munkavállalók jogainak elherdálásával, a természetünk, a jövőnk eladásával, az alacsonyan tartott bérekkel behívja a külföldi tőkét, választási győzelmeket csinál ebből, nem foglalkozik azzal, hogy valóban ebből létrejöjjön bármiféle hosszú távú gazdasági haszon és jólét. Azt a kevés tőkét ami pedig létrejön az pedig kitolja az érdekcsoportoknak, hogy aztán abból gazdasági tőke, média tőke, és politikai tőke jöjjön létre. Így ejtik foglyul a valódi népet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. május 03. 13:28
Bandi! Ezek szerint a caládod tagjai a kádári időszak haszonélvezői voltatok. Megértem, hogy anarcholiberál-posztmarxista eszméket propagálsz és tartasz helyénvalónak.
Toronyóra
2020. május 03. 12:51
Annál nincs undorítóbb, amikor valaki az országot elszegényítő, lepusztító, kiárusító, tönkretevő MSZP-SZDSZ banda tetteit megpróbálja Orbán és a FIDESZ nyakába varrni. Pont azok felelősek mindazért, amit leírtál, akiket - akiknek az utódait - most gerinctelenül szolgálod. Éppen az a baj, hogy nem volt igazi rendszerváltás, nem volt elszámoltatás, a régi gazemberek a balkezükből áttették a hatalmat a jobbkezükbe. A komcsik tovább loptak, csaltak, hazudtak, átverték az ország népét. Az igazi átalakulást csípőből szabotálták. A legnagyobb pofánverés az volt számunkra, hogy az un. rendszerváltás után néhány évvel újra a pufajkás kommunista lett az ország miniszterelnöke és még a nyugat kitüntette, hőst csinált belőle.
istvanpeter
2020. május 03. 11:56
Pedig simán csak a kapitalizmusról volt, van szó. Max Károly elvtárs világosan megmondta és leírta, csak nem kellett volna elbliccelni a politikai gazdaságtan megtanulását.
Gullwing
2020. május 03. 11:29
Ja azért kerültél most be a városháza enyveskezű csapatába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!