A kormány megfutamodott

2020. május 20. 09:19

Mégsem meri betiltani az egyszer használatos műanyagokat.

2020. május 20. 09:19
LMP
MTI-OS

„Megdöbbentő esemény zajlott le kedden a parlamentben. A klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatok tárgyalása szünetében érkezett a hír, hogy a kormány visszavonja saját törvényjavaslatát az egyszer használatos műanyagok betiltásáról. Előremutató és fontos lépés lett volna, de a Fidesz az utolsó pillanatban megfutamodott.

Ezzel a kormány a saját, egyébként is vérszegény„klímavédelmi” tervének első pontjánál megbukott. Az LMP magyarázatot vár,  hogy milyen okból, vagy milyen gazdasági lobbi nyomására vonták vissza azt a törvényjavaslatot, melyet a zöld civil szervezetek részéről is pozitív fogadtatás kísért, és az LMP, Magyarország zöld pártjaként támogatott.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke”

(MTI-OS)

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. május 20. 18:57
Az a Gurmai volt.
Vakfolt
2020. május 20. 15:04
De hiszen megmondták, a visszaváltható rendszer sokkal drágább lesz, az amúgy is szar helyzetben levő vállalatokat most inkább nem akarják ezzel terhelni, fontosabb több ezer munkahely, mint fél év szemét.
Burmin
2020. május 20. 14:24
Kedves LMP és Gurmai Zitát láttam futni...
Emmanuel Goldstein
2020. május 20. 13:21
A kormány a műanyaglobbi csicskája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!