A helyzet fokozódik

2020. május 23. 08:02

Szóval kaptunk egy csúnya kokeszt arra a földgömbre, amit a világsajtó tett közzé őfelsége trónterméből.

2020. május 23. 08:02
Kuthi Csaba
Népszava

„A durvulás már a közbeszédben is megjelent, jelesül hazánk nemzeti neveldéjében, ahol a bajszos óvóbácsi rendre (ki)oktatja a butuska neveletlenkedőket (az ellenzéki ketteskéket), akiknek mindenféle kirekesztéseket is elrendel. Mert ugye »aki nem lép egyszerre…«, az nem lehet a nemzet része, sőt rétest sem kap estére. Jó a memóriám, és talán az ízlésem is, ezért még emlékszem azokra a parlamenti időkre, amikor olyan igazi, talpig úriemberek is ültek ott, mint pl. családi barátunk, a néhai Isépy Tamás, diósgyőri ügyvéd. Ma már ilyennek ott nyoma sincs, ellenben pocsék kocsmai köpdösődés alakult ki. Ilyesmiért régebben simán párbajoztak eleink, de legalábbis a fokost elővették.

Szóval fokozódik a nagy nemzeti szájtépés, és egyre durvábban. De nemcsak hazailag, hanem nemzetközileg is. Igen, hiszen a környéken sikerült kis hazánknak csaknem mindenkivel összekülönbözni. Most ugyanis éppen keleti szomszédunk nyilvánította azt a napot nemzeti örömünnepükké, amit mi itthon a nemzeti összetartozás gyásznapjává tettünk meg. Szóval kaptunk egy csúnya kokeszt arra a földgömbre, amit a világsajtó tett közzé őfelsége trónterméből. Mintha csak a régi Chaplin film elevenedett volna meg. Nem csodálkoznék, ha az idei tusványosi nyári egyetemet a szomszéd – például – járványügyi okból nem engedélyezné. És még szerencse, hogy hebrencs külügyérünk nem üzent hadat egész Skandináviának heveny, ősmagyar felindulásában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. május 25. 20:07
Ma van az alavaló, hazug Őszödi Beszéd évfordulója.
certus
2020. május 24. 15:51
Ez egy provokáció? Na menj az................!
puszika
2020. május 24. 11:11
Nos Kuthy elvtárs vegye már a fáradtságot és keresse elő az 1990-1994 országgyúlési és egyéb helyeken való megszólalásait /akár szóban akár irásban/ az mszp-s és Szdsz-es haverjainak. De említhetném Gyurcsány/ mint miniszterelnök/ öszödi beszédét is. OTT TALÁLJA A FORRÁSÁT A DURVULÁSNAK MEG A TRÁGÁRSÁGNAK!! Osztán ha megtalálta jelentesse meg a Népszavában az eredményt. Gondolja engedik? Tessék már eltűnni ezzel az óberhé dumával!!!!!!
Felvidéki MAGYAR
2020. május 23. 23:51
Ez egy idióta, amolyan "Kertészféle"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!