Kommunizmus újracsomagolva

2020. április 09. 08:16

Vannak, akik lehetőségként tekintenek a koronavírus-járványra és a gazdasági nehézségekre.

2020. április 09. 08:16
Botond Bálint
Magyar Nemzet

„A Mérce nevű kommunista online újság szerzője, Szilágyi Botond nemrégen azt fejtegette, hogy a korlátozó intézkedések, amelyek a magánéletben korlátozzák az emberek érintkezését, de lehetővé teszik azt valamelyest a termelés és az ellátás (az ő szóhasználatában „fogyasztás”) fenntartása érdekében, kapitalista ármányok csupán. Szerzőnk egyetértőleg idézi egy bűn- és eszmetársának gondolatait: „A politikai erőknek fenn kell tartaniuk a gazdasági működést, egyrészt azért, mert egy krach valószínűleg politikai hatalmuk elvesztésével járna, másrészt azért, mert a társadalom (és a politikai szereplők) olyannyira függnek a gazdaságtól, hogyha ez megáll, maga a társadalom szétesik. Nem objektív szükséglet tehát a business as usual fenntartása, hanem társadalmi szükséglet.”

Vegyük nagyon komolyan ezt a szöveget, mert világosan látszik, hogy kikkel van dolgunk! A kommunisták természetesen nem beszámíthatóak, de ennek az új generációnak a kíméletlensége egészen megdöbbentő. A gazdaság működőképessége szerintük nem objektív létszükséglet, hanem társadalmi szükséglet csupán, így – nyilván az emberek szabadsága érdekében – az állam inkább a szabadság kikényszerítésére használja a hatalmát és ne a gazdaság működésének megőrzését kényszerítse ki. Szerzőnk teljesen nyíltan kimondja, hogy a szabadság fontosabb, mint a túlélés. Mindez persze társul a koronavírus-járvány bagatellizálásával és relativizálásával, hiszen a fiatal szerző nem a veszélyeztetett korcsoport tagja, illetve azzal a megállapítással, hogy a járványra adott reakció csak a kormányok eszköze hatalmuk megtartására.

Mindezt persze olyan ideológiai maszlag felhalmozása közben állapítja meg, amely az ötvenes évek kommunista szakzsargonjának szellemi színvonalát tükrözi. Az ötvenes évek kommunista értelmiségéből kinőtt liberális egyetemi elit ezen a színvonalon volt képes az unokáit és a dédunokáit kiképezni kommunistának. És amikor már azt hisszük, hogy kellően elképedtünk, szerzőnk nemes egyszerűséggel Mao Ce-tungra és az elveire hivatkozik, aki nyilván a mai Kínában nem ismerné fel az ő csodálatos szocializmusát.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. április 09. 12:32
A koronavírus, ha megfeszül se tud annyi embert megölni, minta kommunisták: A szovjet kommunisták áldozata: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917, Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM Népi Kína kommunistáinak áldozata: 73,237,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Chinas Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900, Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM A továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or./blog/ A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek. A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek. Az afghanisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek. A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek. Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek. A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1,072,000 lélek. A mozambiki kommunisták áldozatai: 700,000 lélek. A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek. A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek. Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek. További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.
Nehidd El
2020. április 09. 09:35
"A gazdaság működőképessége szerintük nem objektív létszükséglet, hanem társadalmi szükséglet csupán." Ezért akarja ugyanaz a mocsok kommunista csürhe a gendervilágot is ránk erőltetni:. a vérnyomásomat seperc alatt 200 fölé vivő társadalmi "nem" is csak társadalmi csak (lebontandó) társadalmi szükséglet szerintük, nem a fajfenntartás eszköze több mint egymillárd éve.
zakar zoltán béla
2020. április 09. 09:06
MIMM
I.E.D.
2020. április 09. 09:01
"Vannak, akik lehetőségként tekintenek a koronavírus járványra"- bizony, például a magyar jegybankelnök....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!