A többiek

2020. április 20. 15:01

Azoknak az összessége, akikkel a hivatalos veszteséglistán nem számolnak.

2020. április 20. 15:01
Szalai Anna
Népszava

„Az a tüdőtranszplantációra váró 17 éves például, akinek a műtétét elhalasztották. Vagy az, akinek el kell halasztania a petesejt beültetést, és nem tudja, hogy a következő hormonidőzítésre lesz-e pénze. Aki most nem tudja megnézetni a furcsán elszíneződött anyajegyét. Akiket a kórházi ágyak felszabadítása okán hazaküldenek a családhoz meghalni, vagy tovább élni, ha sikerül.

Azok, akiket már az utcára tettek, de nincs tartalékuk, viszont van egy-két gyerekük és albérletük. Az újszülöttjét elvesztő, súlyos depresszióval küszködő fiatalasszony, akinek a találkozók az élethez való kötődés utolsó fonatai. Az idős, aki fél kimozdulni, mert az utcán rámordulnak, hogy takarodjon haza, miatta van az egész. Az egyetemista, akinek visszadobják a beadandóját, mert hiányolják belőle a szakirodalmat, a »könyvtári órákat«, és a hiányzó kreditek miatt csúszhat, miközben a szülei nem tudják tovább eltartani. Az elsős kisleány, aki a szegregált településen az ebédre vár. A leckét nincs min megírnia, de a családnak nagyobb gondja is van ennél: az utcában már senkinek sincs munkája, a helyi kisboltban pedig már nincs hitel. Hiába ér véget a járvány, neki hiányozni fog az ábécé második fele, így indul majd neki a másodiknak, ahol az utolsó padba kerül, és talán soha nem jut előrébb. A gimnazista, aki az otthon ápolt szívbeteg öccse miatt nem mer elmenni most érettségizni, őszre viszont már elsodorja az élet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. április 21. 10:45
Idióta Nusa, a veszteséglistád esetleg akkor lehet aktuális, ha nincs emberéleteket követelő világjárvány! Mert amíg van, addig a kutyát nem érdekli az egyetemistád....! Kevés vagy Nusa, hiába akarod az egész világ problémáját idehozni hülye libsi! Majd megtanulod csűrhe, hogy vannak fontossági sorrendek!
Libraman
2020. április 20. 18:24
Nem a Haskó lánya ez balkézről? :-))
nemecsekerno_007
2020. április 20. 18:03
Na még egy kenyérpusztító aki regényírónak gyenge, újságírónak meg túl nárcisztikus.
zakar zoltán béla
2020. április 20. 16:29
trilla tralla lila lilla
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!