A kormány szembefordul Müller Cecíliával

2020. április 27. 14:58

Vita a maszkviselésről és a tesztelésről.

2020. április 27. 14:58
Magyar Liberális Párt
MTI-OS

„Végre a kormány is beláthatta, hogy széles körű tesztelésre és az otthonukat elhagyó embereknél kötelező maszkviselésre van szükség. Ez derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtöki online konferenciáján elhangzottakból, ahol a szakértők az eddigi kormányzati intézkedésekkel szembeni stratégiát javasoltak járványügyben.

Sajnáljuk, hogy erre a 180 fokos fordulatra másfél hónapot kellett várnunk. Azt még jobban sajnáljuk, hogy az elmúlt hetekben a kormány elhibázott stratégia mentén szervezte meg és ezzel jelentősen hátráltatta a védekezést. Emiatt több embert fertőzhetett meg a vírus, és többen vesztették életüket is.

A szakemberek között már régóta egyetértés van abban, hogy a koronavírus elleni küzdelem akkor a leghatásosabb, ha általánossá válik a maszk viselése és minél több embert tesztelnek a hatóságok. Ezt javasolta az ITM csütörtöki konferenciáján Oroszi Beatrix epidemiológus, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai vezetője is.

Müller Cecília tisztifőorvos viszont a kezdetektől fogva azt kérte, hogy egészséges emberek ne viseljenek maszkot. Azt is állította, hogy felesleges a tömeges tesztelés is, mert az nem lenne hatással a járvány kezelésére. Bízunk benne, hogy a kormány végre meghallgatja saját szakértőit és megfogadja a tanácsaikat is! Bízunk benne, hogy végre hatékonyabbá válik a járvány elleni küzdelem!

Magyar Liberális Párt”

(MTI-OS)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2020. április 27. 21:17
ilyen párt nincs, ki hazudik?
Lolka-Bolka
2020. április 27. 21:10
na a gabriella buzi (partja is tolja)....... ma nagyon hianyzott a lelkem ..........
vadászcsaba
2020. április 27. 20:49
Van ennek értelme? Véd, mert kötelező a fővárosi tömegközlekedési eszközökön??? Azt hiszem innen fúj a szél.
zakar zoltán béla
2020. április 27. 20:48
vakond algebra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!