Egy kanyit se a bűnözőknek!

2020. március 05. 10:49

Megint a hírhedt, civilizált, keresztény európai ember számára elfogadhatatlan „megélhetési bűnözés” kliséjét emlegetik, felmentve a bűnelkövetőket a felelősség alól.

2020. március 05. 10:49
Gaudi-Nagy Tamás
Magyar Nemzet

„Manapság sok szó esik a börtönbizniszről. Arról az adóját fizető, jogkövető és cserébe köz- és jogbiztonságot joggal elváró polgár idegeit méltán borzoló jelenségről, hogy jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt bűnelkövetők az emberi jogaikat úgymond sértő fogva tartási körülmények miatt milliós nagyságrendű kártalanítást kapnak. Ehhez nyújtanak segítséget a liberális jogvédők által kitaposott úton járó, általuk ihletett, erre szakosodott ügyvédek. Az Emberi Jogok Európai Bírósága öt éve hozott marasztaló ítélete nyomán került a hazai jogrendbe ennek lehetősége.

Hazánkban nagyjából 18 ezer ember tölti jogerős szabadságvesztés büntetését valamelyik büntetés-végrehajtási intézetben. Mindez fejenként napi tízezer forint ellátási költséget jelent. A közzétett adatok szerint 12 ezer elítélt eddig már közel tízmilliárd forint összegű jóvátételben részesült a fogva tartás miatt attól az államtól, amely állam bírósága a büntető jogszabályok megsértése miatt elítélte őket. Sokatmondó, hogy ehhez képest eltörpül az áldozatok részére a bűnelkövetők által kifizetett jóvátétel.

Az Országgyűlés február 25-én törvényt alkotott arról, hogy a fogva tartás körülményei miatti kártalanítás idén június 15-ig nem fizethető ki. A márciusban induló újabb nemzeti konzultációs kérdőíven szereplő, ezt a témát is érintő kérdésekre adott választópolgári válaszok döntik el a börtönbiznisz jövőbeli sorsát.

Nézzük meg, mi is áll igazából a háttérben! Kik és miért építették ki és működtetik ezt a jogi nagyüzemet, amely busás jövedelmet hoz a társadalmi együttélési normák megsértése miatt szabadságelvonást jelentő büntetéssel sújtott elítélteknek és jogi képviselőiknek, relativizálva ezáltal a bűnüldözés és a büntető igaz­ságszolgáltatás céljait?

A motivációs háttérhez érdemes elolvasni a hazai liberális jogvédelem, Soros-féle nyílt társadalom eszméjét követő élcsapata, a Magyar Helsinki Bizottság 2018. évi beszámolójának utóbbi tíz év büntetőpolitikáját ostorozó, sokatmondó felütésű részét: »A büntető igazságszolgáltatási rendszer továbbra is előnyben részesítette az elrettentést és a megtorlást, folytatta a szigoron alapuló, reintegrációs szempontokat háttérbe szorító gyakorlatát. Ez még inkább marginalizálja a szegényeket és hátrányos helyzetűeket.«

Az utolsó mondat lényegében mindent megmagyaráz és világossá teszi, hogy a liberális jogvédők nem az áldozatok, hanem a bűnelkövetők oldalára álltak. Megint a hírhedt, civilizált, keresztény európai ember számára elfogadhatatlan »megélhetési bűnözés« kliséjét emlegetik, felmentve a bűnelkövetőket a felelősség alól, áttelepítve a felelősséget a társadalomvédő államra, burkoltan beismerve egyúttal a bűnözés kriminalisztikai, szociológiai és kultúrantropológiai szinteken igazolást nyert hátterét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2020. március 05. 20:06
"Egy kanyit se a bűnözőknek!" Miből fogsz élni?
balbako_
2020. március 05. 19:42
És a többi eszelős ítélet? Milyen bírák ezek? https://www.vadhajtasok.hu/2020/03/05/bemutatjuk-a-birot-aki-szabadon-engedte-a-17-eves-csenget-vizbe-fojto-gyilkost/
Pelso j.
2020. március 05. 16:13
Már ezt a figurát is elő kellett kaparni......
Szerencsi Veronika
2020. március 05. 12:42
Igazán kellene egy kimutatás - hány mondvacsinált perrel fejték meg az államot, ügyvédei? Vannak évek óta húzodó - tengerikígyó - pereskedések. Vajon azokat miért húzzák évekig? De, hogy lehetett 2017 óta 10 ezer!!?? "börtön" pert lenyomni? Senkinek nem tünt fel, hogy a bírák benn alszanak a Markóban, mert nincs idejük hazamenni, annyi pert akasztottak rájuk? Hozták zsinórban az ítéleteket, remek milliós pereket - semmiért? A Kormányt büntetni? Kik voltak azok akik csak egy-két évre, de bűnöztek valamennyicskét, hogy aztán megtömjék őket egy per során állami "jóvátétellel? Biztos kimutatható lenne, mennyi "álpert" találtak ki jólképzett ügyvédeink? Elég lehetett valakit letámadni - 1-2 évért? valami szemfüles újságíró, ne csak a celebek bugyiját kutatgassa, hanem ezeket az "álokokat" amivel milliókat lehetett felmarni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!